StoryEditorOCM
AutomobilizamEUROPSKA TRKA |

DUBROVAČKI VJESNIK NA SLOVAKIA RINGU Žarko Knego sat vremena nakon što je morao odustati u TCR-u, popravio auto te osvojio HR krug

Piše Tonči Vlašić
23. kolovoza 2020. - 00:06
Žarko Knego se 'izvrtio' na stazi već u drugom krugu utrke za bodove u prvenstvu TCR-a Istočna Europa. Slomio je tom prilikom zadnji kraj svog Seat Leona Cupre. Potom je ušao u boks. Skočila je ekipa na čelu s mehaničar Rolandom Krizmanom, pokušala 'zakrpati rane'. Nakon što se Knego vratio na stazu, Krizman je pokazao dvije prednje gume, koje su mu promijenili, a koje su bile potpuno uništene...

image
Roland Krizman pokazuje dvije uništene gume s automobila Žarka Knaga foto: Tonči Vlašić


- Kako se sve, kad sam nastavio trku, treslo, nije bilo druge nego odustati - rekao je Knego, koji je nakon samo sat vremena opet jurio stazom, i opet u istom autu.

- Uspjeli smo se spremiti za trku prvenstva Hrvatske, i to u zadnji tren. Točnije, kasnio sam na predstart, te sam u utrku krenuo iz boksa – rekao je Knego, koji je bio najbrži u grupi 4 državnog prvenstva, ukupno najbrži od svih HR vozača, te je svom Dubrovnik Racingu za uspjeh u grupi donio 'pun kufer' bodova u utrci za novi naslov klupskog prvaka Hrvatske (Dubrovnik Racing klupski prvi na trećoj od ukupno šest utrka sezone, druga je bila Ragusa racing, a treća INA Delta).

U nedjelju, 23. kolovoza, Knego će opet imati, ako sve bude u redu, dva starta. Prvi je u 13.30 sati. Bit će to njegov ukupno deseti start u karijeri u prvenstvu TCR-a Istočna Europa, natjecanju u kojem je debi imao prošle godine. Drugi start ga čeka u 15.20 sati. Tad je zakazana trka za bodove u prvenstvu Hrvatske 'preko 2000 kubika'. HR vozila do 2000 kubika start četvrte utrke PH, koja se, kao i treća, vozi na Slovakia Ringu, imaju u 14.25 sati.  

image
Žarko Knego na Slovakia Ringu foto: Tonči Vlašić


Inače, Knego je u subotnju utrku prvenstva TCR-a Istočna Europa krenuo s trinaeste pozicije. 2:16 je bilo vrijeme njegovog najbržeg kruga na treningu. Non stop je isticao kako može najmanje sekundu brže, želio je biti bolji i za dvije sekunde nego na treningu na kojem je na pojedinim dijelovima staze jurio oko 230 kilometara na sat.

- Što nisam uspio u subotu u TCR-u, pokušat ću ostvariti u nedjelju. Valjda ću imat više sreće - rekao je Knego. 

image
Žarko Knego uoči starta utrke u prvenstvu TCR-a Istočna Europa foto: Tonči Vlašić

image
SEat Leon Cupre Žarka Knaga foto: Tonči Vlašić

image
SEat Leon Cupre Žarka Knaga foto: Tonči Vlašić

image
Žarko Knego (74) foto: Tonči Vlašić
20. travanj 2024 01:45