StoryEditorOCM
ZabavaBlago njima

Ujedinjeni Arapski Emirati skraćuju radni tjedan na četiri dana: žele svoju zemlju učiniti što privlačnijom stranim ulagačima i talentiranim kadrovima

Piše PSD
7. prosinca 2021. - 13:36

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata su donijele odluku o skraćivanju radnog tjedna s pet na četiri dana, prenose svjetski mediji. Vijest su priopćile uz objašnjenje kako tako žele bolje uskladili svoju ekonomiju sa svjetskim tržištima. Petak je neradni dan u brojnim muslimanskim zemljama, donosi Slobodna Dalmacija.

Bogata zaljevska država poznata po proizvodnji nafte, ali i turističkom sadržaju, od 1. siječnja 2022. produljuje vikend. On će sada započinjati u petak u podne, a završavati u nedjelju prije džume. Cilj je poboljšati omjer profesionalnog i privatnog života njihovih trenutnih i potencijalnih radnika.

UAE su se odlučili na ovaj potez zbog ekonomskog rivalstva sa susjednom Saudijskom Arabijom. Žele svoju zemlju učiniti što privlačnijom stranim ulagačima i talentiranim kadrovima.

Ovaj potez trebao bi osigurati lakše financijske, trgovinske i ekonomske transakcije sa zemljama koje slijede vikend od subote do nedjelje, smatraju vlasti.

Mohammed Ali Yasin, izvršni direktor za strategiju u Al Dhabi Capitalu, je pojasnio da bi financijski sektor trebao imati koristi od mogućnosti istovremenog poravnanja plaćanja s razvijenim tržištima, od čega će profitirati turistička industrija. "To bi mogao biti dobar eksperiment za druge zemlje u regiji.”

24. ožujak 2023 19:18