StoryEditorOCM
ZabavaSUPERSTAR

U daljnjem natjecanju od 100 ostalo samo 12 najboljih kandidata koji su zadivili žiri, među njima i žrnovski slavuj

Piše dv
12. studenog 2023. - 09:46

U daljnju fazu RTL-ovog showa "Superstar"  probilo se 12 kandidata nakon što je žiri u sastavu Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković odabrao one najbolje koji će nastupati u emisijama uživo koje kreću iduće subote.

Svoju ulaznicu su tako izborili Hana Ivković, Anatalia Filmone, Mia Ribić, Lana Mandarić, Vanessa Kralj, Andrea Jelonjić, Toni Perusco, Dino Miklaužić, Petar Šegedin, Ivan Vidović, Luka Veljković i David Amaro.

Žiri je imao vrlo zahtjevan zadatak u ‘recallu‘, jer nakon što su u audicijama izdvojili 100 najboljih, uslijedio je odabir onih koji nastavljaju natjecanje.

"Hvala vam što ste prošli ovu igru živaca koja ni nama nije jednostavna, ali evo, ovaj dio obitelji ide dalje. Bit će nam sve teže i vama će biti sve teže. Samo gledajte pozitivno na život, na svoj talent i budite uporni. Budite životinjski uporni u svemu što radite u životu, slijedite svoj san, svoj trenutak i nemojte se prestati boriti nikad. Nikad! Nema odustajanja.", poručio je Huljić sretnicima koji su prošli. Emotivni su bili i natjecatelji.

"Prije tri godine osjetio sam da je glazba moj poziv, ovo je sada za mene, moje prijatelje, moj bend i sve ljude koji gledaju poruka da je samo nebo granica.", kazao je Toni Perusco.

"Želim do finala, mislim da sam talentirana, znači mi što sam došla do ovdje.", zaključila je pak Anatalia Filmone. ‘Recall‘ emisija održala se u tri kruga. Tijekom prvog, sto kandidata je pokušalo izboriti prolazak dalje izvođenjem moćnih refrena po njihovom odabiru. Žiri se odlučio na 40 kandidata koji su odmah krenuli na pripreme za drugi krug natjecanja. Tijekom drugog dijela recalla, tih 40 kandidata podijeljeno je u grupe u kojima su morali pokazati timski rad i usklađenost u pjesmama.

"Ovo je survivor trenutak, dobili su sinoć pjesme koje trebaju izvesti danas. Ocjenjujemo i taj njihov nagon za preživljavanje.", objasnio je Filip Miletić. Tu fazu obilježile su nevolje grupe "4 You", ali i briljantan nastup grupe "Five Directions" iz koje su svi otišli u daljnje natjecanje. Treća i posljednja faza recalla pred 19 preostalih kandidata donijela je najteži izazov jer su se solo izvedbama morali boriti za prolazak u emisije uživo. Vanesse Kralj izvela je "It‘s Man‘s Man‘s World" Jamesa Browna.

"Vrlo mudar izbor pjesme, odlična interpretacija i pokret, sve je bilo svedeno.", pohvalio je Vanessu Tonči, a Severina komentirala kako joj je potpuno zaokupila pažnju. Pred žiri je potom stigla i Andrea Jelonjić, koja je tijekom audicije oduševila Tončija. Ovoga puta izvela je "Million Reasons" Lady Gage, dok je Toni Perusco koji se jako svidio cijelom žiriju nastupio s "Back to Black" Amy Winehouse.

"Gledala sam koliko si svoj, uzeo si je na svoj način, hvala ti.", kazala je Severina. Zagrepčanin Viktor Habazin izveo je "Teške boje" Gorana Bareta & Majki, a zlatni glas s Korčule Petar Šegedin, stigao je pred žiri i u zadnjoj fazi recalla izveo "More snova" Tedija Spalata. Sjajnim izvedbama istaknuli su se i Hana Ivković, David Amaro, Luka Veljković, Mia Ribić, Anatalia Filmone, Lana Mandarić te Ivan Vidović.

28. travanj 2024 23:28