StoryEditorOCM
ZabavaDUBROVAČKA "VEČERA ZA PET"

Treća večer pripala je Semri. Evo kako se poduzetnica sa Šipana snašla u kulinarskim izazovima

Piše dv
1. veljače 2023. - 21:35

Treća večer dubrovačke Večere za pet na selu pripala je Semri. Semra dolazi iz Zenice, udana je na Šipanu te u dubrovačkim krajevima živi već 15 godina. Zajedno s mužem za kojega kaže da je ljubav njezinog života bavi se privatnim poduzetništvom i obavlja jedan dio posla u zajednici. Smatra kako imamo prekrasno more međutim još uvijek se ne smatra pravom otočankom iako se osjeća prihvaćeno na otoku. Teško joj je bilo preseliti se iz Zenice na Šipan jer je odrasla u velikoj obitelji koja joj nedostaje.

Predjelo je Semra nazvala natjecateljima zanimljivim imenom Pametnica koje se sastojalo od pljeskavica od hobotnice. Marko je rekao kako je predjelo reprezentativno u Semrinom stilu, a Dubravko je rekao kako je hobotnica bila ukusna.

Glavno jelo bilo je Bosanac s bodljama koje se sastojalo od kuhanih jastoga i domaće tjestenine kao prilog. Kruh je bio domaći koji se Semri malo zagorio međutim nije poremetio planove. Katija je za jelo rekla da je pravo dalmatinsko i da ga je Semra odlično napravila. Keti je komentirala kako je tjestenina bila malo preslana, ali da je to manje važno jer je ukupni dojam odličan.

Semra je za desert pripremila Slatko sa Šipana u obliku torte kod koje su glavni sastojci bili rogač i ljuta naranča. Naglasila je kako nije baš stručna u izradi deserta, ali se nada da će se svidjeti natjecateljima. Svi osim Dubravka pohvalili su desert, a dubrovački šarmer ga je samo malo probao jer mu se nije pretjerano dojmio.

Za kraj večere su stigli svirači te se ekipa dobro zabavila. Semra je dobila visokih 38 bodova i to po deset od Keti, Katije i Marka, a od Dubravka 8 te je tako preuzela vodstvo u ukupnom poretku.

U četvrtak je s večerom na redu Katija.

 

 

03. svibanj 2024 09:09