StoryEditorOCM
ZabavaZvijezde ‘Seksa i grada‘

Sukob bez kraja i konca: Sarah Jessica Parker i Kim Catrall opet odapinju otrovne strelice

Piše DV/GG
6. lipnja 2022. - 10:51

Iako su promijenile poneke granice televizijskog komuniciranja i reprezentacije, i iako su se poslovno razišle - mi kao čitatelji smo i dalje "prisiljeni" pratiti taj irelevantan sukob.

Sjedimo mi tako u redakciji i shvaćamo da nas produkcijska – pr – sapunica Kim Catrall i Sarah Jessice Parker iritira i prazni. Zašto? Prvo jer nikada (ili me memorija slabo služi) niti oko jednog muškog prijateljstva/suradnje se nije vodila tolika "evidencija" reakcija i razloga, niti su akteri tog sukoba bili u stanju toliko potpirivati stari sukob, odnosno propali odnos, piše Gloria Glam.

image
/Shutterstock

"Jednostavno ne postoji nitko drugi tko je ikada pričao o meni na ovaj način", komentirala je nedavno Sarah Jessica Parker javne napade Kim Cattrall. Njihova svađa stara je koliko i "vrijeme". Ovo naše vrijeme, nas koji smo htjeli-ne htjeli odrastali s tom serijom i njezinim protagonistima. Zanimanje za njihovu svađu samo je eskaliralo činjenicom da je lik Samanthe ukinut u novim nastavcima "And just like that" koji su privlačili pažnju još dok su bili u začetku.

Svađa je naime trajala puno duže, puno duže od trenutka prije nego su producenti dopustili da ona izađe na vidjelo. Financijski okvir bio je glavni uzrok skrivanja te netrpeljivosti, jasno. S obzirom na to koliko se Cattrall javno distancirala od četvorke, Parker je rekla da se kreativni tim 'And Just Like That' osjećao ugodno nastaviti dalje bez nje. Cattrall je prošli mjesec pak podijelila svoju stranu priče, rekavši za Variety: "Nikada me nisu tražili da budem dijelom novih nastavaka. Jasno sam izrazila svoje stavove nakon mogućeg trećeg filma, pa sam za sve ovo saznala kao i svi drugi – na društvenim mrežama."

image
Darren Star Productions/Home B/Collection Christophel Via Afp

Parker je potvrdila da Cattrall nikad i nije bila pozvana da se pridruži novim nastavcima: "Nismo je tražili da bude dio ovoga jer je jasno dala do znanja da to nije nešto čime se želi baviti i da joj to više nije ugodno, pa nam nije palo na pamet da inzistiramo." Slavna Carrie inzistira na tome da svađe zapravo nije bilo te da je Kim u ovom duelu poprilično usamljena.

 

Bilo kako bilo – ne zanima nas. A ne zanima nas jer unatoč i ovom tekstu koji želi biti oproštaj od (polusvijesnih) mizoginih praksi – praćenje njihove konkretno, potpuno irelevantne svađe, ugađa toksičnom stereotipu o "cat fightu" koji dakako, nema sinonim za muške prijateljske i profesionalne sukobe., piše Gloria Glam.

02. svibanj 2024 12:40