StoryEditorOCM
ZabavaPOPUT PTICE

Od Srđa do Gruža u samo par minuta: pilot ovjesne jedrilice Igor Musulin preletio je Dubrovčanima iznad glava poput ‘Supermana‘

Piše DV
20. studenog 2021. - 15:30

Sa Srđa do Luke Gruž u samo par minuta leta! Parajedriličaska sekcija Aerokluba Nimbus održala je poslijepodne atraktivan pokazni let u sklopu Aeronaut 6 manifestacije zrakoplovne tematike koja se ovog vikenda održava u Dubrovniku. Igor Musulin iz Kluba za slobodno letenje KSL Krila Kvarnera sigurno se prizemljio na asfalt gruške luke, a na ruku su mu išle vremenske prilike i vedar subotnji dan.

Program Aeronauta 6 sastoji se od predavanja, igraonica i radionica za djecu i odrasle s ciljem upoznavanja polaznika s različitim vidovima zrakoplovnog sporta i tehničke kulture.

Aeronaut 6 se održava od 19. do 21. studenog na više lokacija u Dubrovniku. Ove godine organizatori su priredili niz sadržaja s naglaskom na najmlađe: radionice upravljanja dronovima, izložba zrakoplovnog maketarstva, radionica izrada i lansiranje raketa, te natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona.

Za odrasle je rezervirano predavanje o zmajarstvu, te doček paraglajdera nakon leta sa Srđa u grušku luku.

Manifestaciju Aeronaut 6 organiziraju Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM, koji je 85 posto sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz proračuna Republike Hrvatske.

01. svibanj 2024 16:48