StoryEditorOCM
ZabavaMIŠLJENJE O KOLEGICI

Mila Horvat o Diletti Leotti: ‘Nisam fascinirana. Ja bih bježala od tog njezina pristupa. Mislim da kao žena možeš ponuditi puno više od samog izgleda‘

Piše dv
15. studenog 2022. - 16:58

Iako je ispala iz showa ‘Zvijezde pjevaju‘, sportska novinarka Mila Horvat ne prestaje privlačiti pozornost javnosti koja rado prati svaki njezin korak, piše Jutarnji list.

- Moja pjevačka karijera je trajala mjesec dana, sasvim dovoljno za moje pjevačke ambicije. Pjevanje je još uvijek aktualno i tema broj 1 čak i prije Svjetskog prvenstva u Kataru, što mi je simpatično i drago jer je mali odmak od muškog svijeta, nogometa i sporta, rekla je u intervjuu za Podcast Inkubator, u kojem se osvrnula na nastupe s mentoricom Larom Antić Prskalo.

Također se dotaknula i teme zdravlja te treniranja, a prokomentirala je i kako se žene doživljava u ‘muškom svijetu‘ sporta.

- Trend je generalno u svijetu da će uz teren postaviti zgodnu ženu da to dobije tu neku sliku. Meni je uvijek znanje i potkovanost broj jedan, a onda i taj fizički izgled bude drugačije promatran. Nemam ništa protiv zgodnih žena, dapače, ali ‘ajde da to ne bude samo na toj jednoj dimenziji.

Fantastično je kad dođe jedna prekrasna žena, a pritom je i pametna i potkovana znanjem i vidiš da se pripremila. Onda je to jedna druga priča, onda je to zaista cijeli paket. Ja sam uvijek za taj pristup. Jer zašto bi mi žene davale drugima do znanja da smo samo lijepe? Samo produžavaš onu neku etiketu, a cijeli život se borim protiv tih nekih predrasuda, komentirala je Mila.

Također se osvrnula i na kolegicu, sportsku novinarku Dilettu Leottu.

- Nisam fascinirana Dilettom, ja nju ne poznajem. Možda je ona zaista odlična, super, ali to je baš ono... Ja bih od toga bježala zato što mislim da ti kao žena možeš ponuditi puno više od samog izgleda. Bez obzira bio to nogometni teren, estrada ili nešto... Zašto drugima davati priliku da ti zalijepe etikete.

Postoje i žene kojima je to dobro, pozitivno, možda je to taj PR koje one žele, u to ne ulazim, ali više cijenim žene koje gledam po Sky-ju. Koje ravnopravno razgovaraju, vode analitičke emisije, zakopčane su do grla... Ma da ni ne moraju biti zakopčane do grla jer ako netko radi svoj posao onako kako treba s pokrićem i sa znanjem, onda čak i taj mali dekolte ima drugačiju perspektivu i težinu, objašnjava Horvat i priznaje da nikada nije čula da je uspoređuju s talijanskom novinarkom. S druge pak strane, domaću kolegicu Mirtu Šurjak obožava, piše Jutarnji list.

28. travanj 2024 18:40