StoryEditorOCM
ZabavaLEGENDA U GRADU|

OBOŽAVA GUNDULIĆEVE STIHOVE: Bono Vox ravno sa sarajevskog crvenog tepiha stigao u Dubrovnik

Piše dv
17. kolovoza 2021. - 09:56

Legendarni Bono Vox, frontman kultne grupe U2 stigao je sinoć u Dubrovnik sa suprugom Ali Hewson. Bono i Ali u Dubovnik su stigli iz Sarajeva gdje su pratili sarajevski filmski festival te se u starom gradskom portu ukrcali na gliser koji ih je odveo na jahtu usidrenu ispred Lokruma.

image
 Bono Vox  i Ali Hewson na Sarajevo film festivalu
Elvis Barukcic/AFP

Pjevač U2-a pojavio se na sarajevskom crvenom tepihu u društvu njemačkog redatelja Wima Wendersa. Vox je bio koautor scenarija za 'Hotel od milijun dolara' za koji je Wenders nagrađen Srebrnim medvjedom 2000. godine.

Irski rocker je tom prilikom ustvrdio kako Sarajevo doživljava kao mitsko mjesto suživota.

-Sarajevo je mjesto zabave, magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan festival. Mislim da je ovaj festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva. On sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku-rekao je Bono novinarima.

Sarajlije ga doživljavaju istinskim prijateljem jer se za njega vezao tijekom ratne opsade.

image
Ali Hewson, supruga, Bono Vox, Mirsad Purivatra, Wim Wenders, Hella Wenders
Cropix

Glavnom gradu BiH posvetio je legendarnu pjesmu "Miss Sarajevo", koju je otpjevao zajedno sa slavnim talijanskim tenorom Lucianom Pavarottijem, a kao moto za tu pjesmu poslužili su mu stihovi dubrovačkog velikana Ivana Gundulića. Podsjetimo na koncertu u zagrebu 2006. godine recitirao je na hrvatskom jeziku stihove 'O lijepa, o draga, o slatka slobodo…' iz Gundulićeve Himne slobodi.Inače, Bono je ljetovao na hrvatskoj obali više puta, a 2006. posjetio je i Dubrovnik.

06. lipanj 2024 16:41