StoryEditorOCM
ŠpicaJAHTAŠI NAS VOLE|

ZLATNA LJEPOTICA Superjahta Khalilah ruskog magnata pred Lokrumom. Tko li je na njoj...?

Piše DV
19. srpnja 2020. - 15:22
Fantastična, zlatna superjahta Khalilah plovi dubrovačkim akvatorijem. Nakon što je izašla iz dubrovačke marine, zaputila se u đir, pa se sidrala pred Lokrumom. Khalilah je u vlasništvu Rusa Alexeija Glubovicha, bivšeg direktora ruske naftne kompanije Yukos i vlasnika Armad kapitala, no vjerojatnije je da odnedavno je jahta u vlasništvu njegove bivše supruge, kćeri ruskog 'kralja butiga', Olge Mirimskaye. A tko li je uzeo u charter?

48-metarska ploveća ljepotica napravljena je 2015. godine, dizajnirao je Palmer Johnson, kao i mnoge druge superjahte ovog kalibra, a prima 11 gostiju u 5 soba uključujući i dva velika apartmana, VIP prostoriju, kabine za dvoje te jednu pomoćnu.
Ima 9 članova posadei superluksuzno unutarnje i vanjsko uređenje jahte, idealno za uživanje. U potpunosti je napravljena od karbonskih vlakana, s maksimalnom brzinom od 30 čvorova, a gotovo cijele godine iznajmljuje se za oko 300 tisuća eura na tjedan s uključenim troškovima. Često je se može vidjeti po francuskoj rivijeri i talijanskim hot-spot ljetovalištima za celebrityje, a dubrovački je akvatorij posjetila i lani.

U svakom slučaju, zaista je impresivna...
16. travanj 2024 14:18