StoryEditorOCM
Noćni životIVANA BAČIĆ |

DJ IVESS Netko mi je jednom rekao da što više dijelim drugima, imat ću više. Danas živim glazbenu bajku!

Piše Piše: Lorita Vierda
4. srpnja 2021. - 08:13

-Nakon snimljenog seta na Belvederu je bio potreban odmor. Koliko god se za mene sve činilo sve lako odrađeno, umor je ipak došao po svoje, morali smo se malo odmoriti, najviše od mobitela i društvenih mreža – ispričala nam je Ivana Bačić, iliti DJ Ivess, žena koja je u koroni igrom slučaja i prepuštajući se onome što voli, preokrenula život. Sad, kaže, živi bajku. I to onu glazbenu, jedinu za koju nikad nije mislila da će joj se dogoditi. Nakon što smo pisali o nastupu na virtualnom svjetskom festivalu u kojem je u svijet odaslala ne samo svoje setove nego i siku Grada s Belvedera, DJ Ivess je snimila i jednu sasvim novu priču, s ljudima koje voli, opušteno, otvoreno, na visokoj razini.
-Rodila se ideja da za svoj gust snimimo nešto drugačije, jer internet je preplavljen s DJ setovima koji su bazirani uglavnom na lijepim destinacijama, s predivnom prirodom, gradovima, plažama, a mi smo se odlučili na nešto kreativnije. Jednostavan koncept-napravit ćemo party, odjenite nešto što inače ne biste imali hrabrosti, a što vam se jako sviđa i idemo! Počeli smo planirati, uzbuđenje je raslo iz dana u dan, moru ideja u mom kreativnom svijetu nije bilo kraja! - priča ivana, koja se odlučila za snimanje na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik. Ali nije samo sjajna lokacija odigrala svoje, već i ozvučenje, svjetlo, plesači, modeli, outfiti, ta opuštenost...

image
Atmosfera sa snimanja spota DJ Ivess u Umjetnickoj galeriji.
Tonci Plazibat/Cropix

Samo ljubav, sve ostalo će doći

Virtualni festival i ove godine događa se u kolovozu, i Ivanu su ponovno zvali za sudjelovanje, a kako je u pokretu već bila ideja za snimanje, festivalska je ekipa odlučila da im se to sviđa puno više nego klasični set.
-Predložili su čak da naš set bude set koji će najaviti sam festival. Bili smo oduševljeni idejom i nije nam dugo trebalo da prihvatimo izazov novog snimanja. Kada imamo izazov ispred sebe, i ja i Nikša dovodimo to do savršenstva. Moje greške on ispravlja, njegove ja i to vam na kraju ispadne kao ova techno bajka na taraci Umjetničke galerije.”
Glamur i raskoš potpis su kojeg je Ivana željela za Dubrovnik.
-Taraca Umjetničke galerije mi je oduvijek bila posebna, prostranost i raskoš te ljepota pogleda na Grad, bili su dovoljni razlozi da krenemo u ovaj projekt. Pridružuju nam se Ana Obradović kao make up artist, Džemila Dilberović kao dizajnerica haljina koje su cure nosile, Maro Turčinovic kao koordinator rasvjete, Club Revelin je dodijelio dio rasvjete kao i Bonnar d.o.o., Play-production ekipa producenata i snimatelja, Dubrovačke ljetne igre s renesansnim kostimima, cvjećara PatRea za dekoraciju, gospar Tonko Smokvina te TZ Dubrovnik koji su nam odobrili ovakav projekt u Umjetničkoj galeriji, a posebnu zahvalu upućujem gospodi Madi, koju nisam osobno upoznala, a koja je pustila muža Vlaha Kitina s bubnjarima iz Župe da mi uveličaju ovaj događaj jer oni su sa svojim performansom začinili dio seta.". Ivana se posvetila svojoj muzici, svi ostali odrađivali su svoje uloge kao savršeno podmazan stroj, samo uz strašno puno zabave i uzbuđenja. Zamislite, jedan mali Dubrovnik predstavljat će jedan veliki, svjetski festival elektronske glazbe. A naša DJ Ivess ostaje pri onome - štogod se dalje događalo, ne može biti loše jer sve što radi, radi iz čiste ljubavi.
-Oko sebe sam imala najbolji tim koji sam mogla samo poželjeti. Nema te zahvale kojom bi se mogla zahvaliti svim ovim ljudima koji su radili na mom projektu, ne samo da su radili, da ste bili tamo vidjeli bi da su ti ljudi bili tu dušom i cijelim srcem, svatko je dao ono najbolje od sebe sto ćete moći vidjeti kada krene premijera seta koji je planiran prvi vikend u osmom mjesecu. Kao osoba sam jako samokritična i nikad zadovoljna, uvijek kažem sebi možes bolje, osim ovaj put haha. Ovo što smo svi skupa napravili 12.6.2021 je nešto što će svih ostaviti bez daha.”

image
Tonci Plazibat/Cropix

Kad se svemir uroti ZA tebe


Netko tko ne voli ovu vrstu elektronske glazbe, moći će uživati u kadrovima Dubrovnika, bajkovitim kadrovima Umjetničke galerije, lijepim djevojkama, dodaje Ivana i žali zbog dijela prijatelja koji su odustali od sudjelovanja jer kaže, kad vide što su uspjeli napraviti, bit će im žao. Ivana priča i neke zanimljive činjenice, s kojima povezuje, kako kaže, svoj svemir koji se brine da sve bude savršeno.
-Prvo snimanje je bilo zakazano 15.5, zbog nepredvidivih razloga smo morali otkazati. Drugi datum koji smo izabrali je bio 12.6, a prvi set za Festival je bio sniman 6.12…kada sam to primijetila, znala sam da je neki znak odozgor. Promjenom datuma su počele promjene s organizacijom, počeli su otpadati dijelovi performanci koje smo trebali imati u setu, otpala je rasvjeta našeg prijatelja I.Krmeka jer je taj datum i on imao već dogovoren event...Sve je nekako išlo u nekom smjeru da čovjeku dođe da odustane, ali rekla sam samoj sebi, ovo može biti samo u smjeru da bude još bolje…i tako je i bilo.” Vjeruj svemiru kad ti nešto ne da, to sigurno nije trenutak za to, i nije to prva takva teorija koja se pokazala zaista točnom. Kao ona - od brige nema koristi niti rješenja.

Kad će buđenje?

Ivana priznaje kako još čeka da je netko probudi.
- I dalje mislim da sanjam. Koliko god sam se trudila da ništa ne procuri u javnost, nikakav video, nikakve slike, nije se moglo zaustaviti. Sljedeći dan videa koja su se sherala i slike po društvenim mrežama su dale naglasiti da se nešto događa,pa sam i sama na profilu objavila jedan post o najavi nečeg drugačijeg. Nikši sam rekla da nakon ovoga ne trebam u životu više ništa napraviti, ovo mi je bila kao kruna na mom izazovu u svijetu glazbe, što bi rekli NEMA DALJE, a onda dobijete poziv od event organizacije „Blissbeatz“ iz Dubaija za nastup i odjednom se nađete u vlastitoj zemlji čudesa kreiranoj vašom pozitivnom energijom koja nije samo usmjerena na vlastiti uspjeh, već na sve ljude oko mene.
Drugi poziv koji sljedi je poziv za beach party u Srebrenom, od Udruge mladih Ponat 17. srpnja, što ću zauvijek pamtiti. Ta udruga prva je organizacija ovakvih događanja s kojom ću prvi put nastupiti uživo. Jednom mi je jedan mudar čovjek rekao „u životu uvijek dijeli i imat ćeš više“…imao je pravo.”

23. travanj 2024 15:37