StoryEditorOCM
ModaSLIJEDI SVJETSKI IZBOR

Ora Antonia Ivanišević iz Dubrovnika nova je Miss Universe Hrvatske

Piše jutarnji list
15. srpnja 2021. - 07:46

Hrvatska ima novu Miss Universe - Ora Antonia Ivanišević, 20-godišnjakinja koja dolazi iz Dubrovnika, donosi Jutarnji.

Lijepa brineta visoka je 185 cm i studentica je managementa u turizmu na RIT Dubrovnik. Među najboljim je studentima na fakultetu i vjeruje da će jednoga dana voditi svoj hotel ili biti vrsna umjetnica i bestseller spisateljica.

Ora se 12 godina profesionalno bavila odbojkom i sudjelovala je na velikim međunarodnim natjecanjima.

Veliku ljubav ima prema umjetnosti: poznata je u svom gradu po svojim slikama, a u slobodno vrijeme voli pisati romane i pjesme. Tečno govori engleski i ruski.

Jako je vješta u šminkanju i radila je kao privatna vizažistica i stilistica kose. Jedan od najdražih hobija joj je volontiranje u domu Udruge za Downov Sindrom.

Za ravnopravne mogućnosti

Kao Miss Universe Hrvatske želi se zalagati za ravnopravne mogućnosti napredovanja u poslu za žene i muškarce. Smatra da je najveći izazov modernog doba ženama samostalno uspjeti doći za „veliki“ stol. Zato želi biti glasnogovornica i ambasadorica za sve one žene koje nisu nikada imale dovoljno poštovanja prema sebi, svojem obrazovanju i svojem tijelu i koje je strah sprječavao da budu više nego misle da je moguće.

Prva pratilja je Lorena Mustać, a druga pratilja je Ozana Franović. Miss simpatičnosti je Lorena Mustać, prema odluci samih finalistica.

Nakon najdužeg mandata u povijesti Miss Universe Hrvatske koji je potrajao čak godinu i četiri mjeseca Miss Universe Hrvatske 2020., Zadranka Mirna Naiia Marić predala je krunu Ori Antoniji koja je zaplakala od sreće.

- Prije početka izbora rekla sam svim finalisticama da daju najbolje od sebe jer ovo im je jedinstvena prilika u životu. A i meni je već red da predam krunu nakon toliko vremena - rekla nam je Mirna Naiia uoči izbora.

Ovaj najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, već 25. po redu Miss Universe Hrvatske, održao se pred probranom publikom sa 70-ak uvaženih gostiju u Smaragdnoj dvorani čuvenog hotela Esplanade u Zagrebu uz live streaming na portalu Jutarnji.hr, a za titulu najljepše natjecalo se 15 finalistica iz raznih dijelova Hrvatske.

Kroz program gledatelje su vodili Jelena Glišić u pripijenoj bordo toaleti i poznati televizijski novinar Davor Garić, a u glazbenom dijelu programa sudjelovali su Jacques Houdek i Maja Bajamić.

'To gleda Amerika, gleda Trump'

- Ovo sad, ovaj izbor, vjerujte mi, to ne da će se samo gledati u Hrvatskoj, to će gledati Amerika i Trump - rekao nam je uzbuđeno Vladimir Kraljević, vlasnik licence Miss Universe Hrvatske uoči izbora trudeći se pozdraviti sve goste.

Podsjetimo, Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom čak 69 godina, kojeg je dosadašnji vlasnik, Donald Trump, bivši predsjednik SAD-a, nakon objave kandidature prodao WME/IMG agenciji, globalnom lideru u svijetu zabave, sporta, događanja, medija i mode. Izbor Miss Universe uživo ili putem snimke svake godine gleda više od milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.

Stigla i Natalija Prica

Među uzvanicima u Esplanadi bile su i neke bivše nositeljice titula Miss Universe među kojima su i stomatologinja s političkom karijerom Natalija Prica, Ivana Delač, supruga bivšeg nogometaša Gorana Vlaovića Ivana Mišura, Mia Pojatina i Mia Rkman.

Svih 15 finalistica prvo se predstavilo publici u ležernim raznobojnim kombinacijama nove kolekcije KiK Textilien dnevne odjeće i cipelama Baldinini, a potom je ocjenjivački sud odabrao najljepših 10. Među njima su: Matea Babić, Ozana Franović, Ivona Gradečak, Patricia Imbrišić, Ora Antonia Ivanišević, Magdalena Jurić, Stella Lalić, Maja Lončarević, Lorena Mustać te Elena Šimac.

Ocjenjivački sud činili su Vladimir Kraljević, vlasnik licence Miss Universe Hrvatske; dr. Krešimir Gabrić, Klinika Svjetlost; Amra Peternel, članica Uprave GNK Dinamo; Rino Pavlov, direktor Nova Rent a Cara; dr. Vivian Jurković, vlasnica Vivian's Estetic; Filip Dodić, direktor i vlasnik Zlatarne Dodić; Amal Mali, međunarodni ured ZŠEM-a; Ante Rimac, direktor KiK Tekstilien Hrvatska, Slovenija, Italija, Mađarska.

Nakon video razglednice iz Pule, preostalih 10 finalistica pistom u raskošnoj Smaragdnoj dvorani prošetale su u plavo-bijelim Pletix kupaćim kostimima s bijelim kaftanima.

Pohvalile se i znanjem

Posljednji put pred publikom deset najljepših finalistica se prošetalo u najelegantnijoj atmosferi, u večernjim haljinama Bariba i cipelama Baldinini.

Krug se potom dodatno suzio jer je žiri odabrao top pet finalistica. Među njima su se našle: Matea Babić, Ozana Franović, Ivona Gradečak, Ora Antonia Ivanišević i Lorena Mustać.

Potom su odabrale teme i žiriju, ali i brojnoj javnosti izložile svoje odgovore. A žiri je nakon toga potvrdio svoju odluku i odabrao najljepšu Hrvaticu.

Novookrunjena misica Ora Antonia Ivanišević govorila je o ulozi Ujedinjenih naroda za koju je znala da je osnovana 1945. godine, a potpisnice su željele zajedništvo i mir za što se i danas zalažu te osvojila žiri, donosi Jutarnji.

22. travanj 2024 15:32