StoryEditorOCM
ModaUSUSRET SVJETSKOM IZBORU ZA MISS UNIVERSE

Naša Ora Antonia Ivanišević u Izraelu će nositi ove prekrasne haljine dubrovačke dizajnerice

Piše Piše: L. Vierda
Foto: Nikša Raguž Lučić
10. prosinca 2021. - 21:53

More, valovi i otoci, kamen iz kojeg se prosipa val niz leđa naše lijepe Dubrovkinje Ore Antonije Ivanišević, hrvatske Miss Universe, vidjet će cijeli svijet.

Zlatne ruke

Na svjetskom izboru ovog vikenda u Izraelu gdje nas predstavlja Ora, nosit će i onu najvažniju haljinu od svih koje se podnijela sa sobom - nacionalnu haljinu, djelo dubrovačke dizajnerice Džemile Dilberović koja se predstavlja u modnom svijetu pod brendom Lella Design. Imena otoka dubrovačkog akvatorija, izvezena u valovima Jadrana koje predstavlja fascinantna nacionalna haljina, tek detalj u golemom poslu koji su odradile zlatne Džemiline ruke. Sama ideja predstavljanja jedne zemlje u jednoj haljini imala je već na stotine verzija i nikad nije lagan zadatak, pa je tako bilo i ovaj put.
- Inspiracija koja me vodila je ljepota našeg grada i države. Svaka moja kreacija meni je novi kreativni izazov i poticaj da napravim nešto još posebnije, nešto u čemu će se svaka žena osjećati ženstveno, glamurozno i seksi. Hrvatska Miss Universe Ora Ivanišević, djevojka iz Dubrovnika predstavlja nas na svjetskom izboru u Izraelu. Toliko ljepote svijetu imamo za pokazati! - priča nam Džemila koja se odlučila ipak uhvatiti ukoštac s ovim velikim zadatkom nakon teškog životnog razdoblja. Upravo zbog toga trebao joj je novi poticaj, novo stvaranje kako bi se pokušala ponovno vratiti u što mirniji životni ritam.
- Vidjeli su svi kakva je Ora, sama njena figura predstavlja ljepotu žene Hrvatice. Čipka plave boje našeg mora s valovima utkanima od perla, samo su dodatni touch na ionako prekrasnoj nositeljici titule, s punim pravom. Na desnom ramenu dočarala sam veliki val koji se spušta cijelom dužinom haljine i na koncu u veliki šlep na kojem je naša karta Hrvatske i upisan grad koji nas predstavlja, isto tako jedinstveni Dubrovnik. "
Nacionalni cvijet Hrvatske, iris, nije bilo moguće izvesti, pa je ideju Džemila malo modificirala, ponovno s jednim samo Gradu prepoznatljivim detaljem - kamenom.

image
Ora Antonia Ivanišević, hrvatska Miss Universe
Nikša Raguž Lučić

Grad kao nadahnuće

- Dubrovnik je poseban i poznat po svojoj povijesti i kulturi, u modnom izričaju označili smo ga kao kamen iz kojeg izlaze latice cvijeta na kojem su označeni naši otoci, ne svi naravno, jer Hrvatska ih ima jako puno, ali većina, s posebnim naglaskom na otoke našeg akvatorija i Lokrum koji se često preskače kad se nabrajaju hrvatski otoci. Cijela ideja je dosta kompleksna, puno je detalja koje je trebalo ugraditi u nacionalnu haljinu, za čiju izradu mi je trebalo oko mjesec dana neprestanog rada. Sve je ručno rađeno, što zapravo nije niti malo drugačije od ostalih mojih haljina, Dubrovkinje već dobro znaju da se uvijek posvetim svojim haljinama od početka do kraja pa onaj najdugotrajniji dio - ručno rađene dijelove, odrađujem do kraja - priča Džemila koja je nikad ponosnija na golemi odrađeni posao kojeg bi se, kaže, rado opet uhvatila.
- Dizajniranjem, krojenjem i šivanjem ponovno bih se odlučila napraviti nešto ovako. Izričaj po kojem me poznaju, a to su dekolte, otvorena leđa, čipka, perle i baršun, uz naravno linije koje prate tijelo te na taj način ističu pravu figuru žene, zapravo sam opsjednuta i za mene ne postoji nijedan drugi tip haljine nego onaj koji savršeno pristaje određenoj ženi. Da se mene pita, žene nikad ne bi nosile ništa što im maksimalno ne laska."

image
Ora Antonia Ivanišević, hrvatska Miss Universe
Nikša Raguž Lučić

Za Oru je nakit izradila Marina Benković -Atelier Peridot Dubrovnik, i to posebno za svaku haljinu, za frizuru se pobrinula Marcela Studio Dubrovnik, dok su snimanje kratke crne haljine odrađena u butizi Borza Grupe, uz dodatke iz najnovije kolekcije naočala i torbica. Sve je snimio fotograf Nikša Raguž Lučić, a sad je na Ori da uživa u izboru i predstavi nas na najbolji mogući način. Čak 19 haljina Džemile Dilberović Ora je odnijela sa sobom u Izrael, a sama dizajnerica željno iščekuje izbor za Miss Universe svijeta.
-Nadamo se da će se Ora plasirati u top 20, jedva čekam vidjeti izlazak u nacionalnoj haljini, zaista su predivne u kombinaciji. Ova se djevojka zna nositi u svakoj situaciji, mlada je, uspješna, pametna, zgodna i držimo palčeve za što bolji plasman!"

29. travanj 2024 03:11