StoryEditorOCM
ModaNAJAVILA JE NOVU KOLEKCIJU

Dizajnerica nakita Iva Viljevac Toš: ‘Čime god ukrasili svoj bor i kako god upotpunili svoj blagdanski ‘look‘, pobrinite se oko raskošnih osmijeha, toplih riječi i dobrih djela‘

Piše Lorita Vierda
29. studenog 2021. - 21:52

U godinu dana izbivanja iz medija, poznata hrvatska dizajnerica nakita Iva Viljevac Toš nije sjedila skrštenih ruku, pa se bacila na novu kolekciju nakita kojeg Hrvatice već jako dobro poznaju i vole. Samo za Moskar najavljuje novu kolekciju kojoj se neizmjerno veseli.

- Prošla godina je bila iscrpljujuća, ali ništa manje iscrpljujuća nije ni ova. Prošla jer nas je zateklo nešto potpuno novo i neočekivano, a ova jer se neizvjesnost nastavlja. Ne znam kako vi, ali ja ne podnosim neizvjesnost. To je nešto s čime se teško nosim, pa je samim time vrijeme koje je pred nama za mene dodatan izazov. Ipak, u pravu ste kad kažete da sam krenula punom parom. Planova nikad više i to me jako veseli i pokreće. Radim na dva veeelika projekta, o kojima ćete vrlo brzo znati više. Ulažem svo svoje vrijeme, energiju i kreativnost u ono što vam spremamo. Radi se od jutra do mraka, ne mirujem. Naravno, uvijek ostane energije za organziranje najdražeg dijela godine i sve što ono nosi - božićno vrijeme.

image
Nakit dizajnerice Ive Viljevac Toš
Karmen Poznić

Što nas očekuje u novoj kolekciji?

- Nova kolekcija stiže svaki tren i moram priznati da mi je najdraža do sad. Okej, priznajem, svaka nova kolekcija mi je uvijek nova najdraža. Osmišljena je krajem prošle godine, međutim splet okolnosti doveo je do usporavanja realizacije. Kad smo uspjeli smiriti tlo pod nogama i krenuli u planiranje kolekcije, sputala nas je nestašica svega, a porast cijena repromaterijala nikako nam nije išao u prilog. Na kraju, odvažili smo se na izradu ove posebne kolekcije, ali dugi rokovi u proizvodnji su još jednom pomrsili planove. I tako, godinu dana kasnije, stiže nova kolekcija, baš na vrijeme za Božić. Sve je kako treba biti.
U novoj kolekciji pojavljuje se naš prepoznatljiv isprepleteni motiv, ali u novom ruhu. Naša najpopularnija “Infinite” kolekcija dobiva pojačanje, samo ovoga puta malo više statement. I dalje ostajem pri minimalizmu i nosivim komadima, koji će se lako kombinirati uz druge komade nakita, ako volite slojevitost. Naravno, dovoljno su “moćni” i sami za sebe. Jedva vam čekam pokazati!

image
Nakit dizajnerice Ive Viljevac Toš
Karmen Poznić

Neke stvari nikad ne izlaze iz mode, nakit je jedna od njih. Na što ćete se ovaj put fokusirati?

- Kad kreiram nove komade nakita, bitno mi je da stvorim nešto bezvremenskog dizajna. Jako mi je drago vidjeti da je kolekcija koju sam napravila prije 5 godina i danas jednako tražena. Brand je mlad, pa me zanima što će biti za 10 godina, no iskreno vjerujem da će se komadi iz nadolazeće kolekcije i dalje nositi.

image
Nakit dizajnerice Ive Viljevac Toš
Karmen Poznić

Blagdani su pred nama, je li i ove godine raskoš IN?

- Ove godine prigrili smo suptilnu, prigušenu i prirodnu “raskoš”. Naglašava se ljepota čistoće i minimalizma (nemojte brojati koliko puta sam spomenula minimalizam). Vrijednosti su se (napokon) presložile i drago mi je vidjeti da se naglasak ovog Božića stavlja na male stvari. Tradicija ovih blagdana ima veliku ulogu, osobito nakon lockdowna tijekom kojeg nismo mogli blagdane provesti onako kako smo navikli. Ovog Božića vidjet ćemo puno više DIY ukrasa i darova, kao i rukotvorine malih biznisa. Preporučam da istražite domaće brendove i podržite ih. Imamo genijalne kreativce na svim poljima. Bilo da se radi o kuglici za bor, plišancu za mališane, setu posuđa ili unikatnom modnom dodatku. Čime god ukrasili svoj bor i kakvim god nakitom upotpunili svoj blagdanski look, pobrinite se oko raskošnih osmijeha, toplih riječi i dobrih djela.

19. travanj 2024 17:29