StoryEditorOCM
Gastrostvarno nema smisla

Stručnjakinja upozorava koja jela nikada ne bismo trebali naručivati iz dostave: radije ih ipak pripremite kod kuće ili jednostavno promijenite narudžbu

Piše MOZAIK SD
18. kolovoza 2022. - 16:05

Dostava jela često je najjednostavnije rješenje za obrok, ali profesionalna kuharica i gastro kritičarka Lizzy Briskin preporučuje koje namirnice je pametnije ne naručivati iz dostave. Nabrojala je konkretna jela koja je bolje pripremiti sam kod kuće i obrazložila zašto, prenosi Slobodna Dalmacija.

Prženi krumpirići

Nažalost, nakon što pomfrit dosegne svoj vrhunac - tek izvađen iz friteze - ima kratak rok trajanja.

Trpanje krumpirića u kartonsku kutiju najsigurniji je način da ispijete svu njihovu nekadašnju veličanstvenu hrskavost, piše insider.

Juha s rižinim rezancima

Osim ako ne znate da će juha biti pakirana posebno od rezanaca, vrlo lako se može dogoditi da završite s jako napuhanom tjesteninom i da vam ne ostane puno juhe

image
Taketo Oishi/The Yomiuri Shimbun Via Afp

Nachosi

Čak ni najčvršći čips ne može izdržati težinu salse, kiselog vrhnja ili graha tijekom prijevoza. Jedina tekstura koja će vam ostati je kaša.

image
Damjan Tadic/Hanza Media/Cropix

Tost

Jedan od najboljih dijelova vrućeg tosta je rastopljeni sir. Sva ta mekana ljepota vjerojatno će se nestati na putu od roštilja do vašeg kuhinjskog stola.

Jaja

Omleti, Benedikt jaja i slično jednostavno ne putuju dobro. Naručite ih za dostavu i riskirate da završite s ljepljivim, žumanjkastim neredom koji nitko ne želi počistiti ili s tužnom, suhom kajganom.

Losos

Losos se može prekuhati tijekom prijevoza. Čak i ako kuhar pogodi temperaturu pečenja, zaostala toplina zarobljena u spremniku za pohranu može prekuhati vaše prekrasne proteine.

image
Nicolas Economou/Nurphoto Via Afp

Ovo se pravilo odnosi na sve što volite jesti upravo pripremljeno, poput odreska, jakobovih kapica i drugih delikatnih plodova mora, objavio je insider.

Smoothie

U smoothiejima je najbolje uživati ​​izravno iz blendera. Dok vaš zeleni ili ružičasti napitak stigne do vaše kuće, mogao bi biti topao, odvojen ili jednostavno neprijatan.

Sladoled

Osim očitog problema da morate preskočiti kornet, čak i ako naručujete kuglicu u najhladnijoj noći, vaš sladoled jednostavno neće biti isti dok stigne do vas.

image
Afp/Photoalto Via Afp

Sendvič s kremastim nadjevom

Ostavite salatu od piletine, jaja ili tunjevine na mekanom roladu 10 do 20 minuta i budite spremni da će nadjev pasti kroz potpuno mokar rolat. Umjesto toga, odlučite se za porciju ukusne salate i napravite svoj sendvič kod kuće.

Također spomenula je i da je bolje izbjegavati u dostavi sve što je obloženo krušnim mrvicama i prženo u dubokom ulju jer će vjerojatno tijekom prijevoza izgubiti svoju privlačnu hrskavu vanjštinu.

24. travanj 2024 05:25