StoryEditorOCM
GastroGOTOVO ZA 15 MINUTA|

Pasta sa šugom od pečenih pomadora

Piše Nastasja Chiara Petrić/DH
8. srpnja 2021. - 15:58

Nastasja Chiara Petrić otkrila je Dobroj hrani  svoje omiljene i vrlo jednostavne recepte s rajčicom

Za tjesteninu sa šugom od pečenih rajčica treba vam: 

pola kile cherry rajčica

pola pakiranja tjestenine (vrsta po želji)

malo više maslinovog ulja

2 veća češnja češnjaka

1 žlica kokosovog šećera ili meda

sol i papar

1 žličica origana

2 žlice kapara

1 šaka kalamata maslina

Priprema:

Rajčice operite i prepolovite, a tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi. Prebacite rajčice na tavu, prelijte s malo više maslinovog ulja, začinite solju i paprom, dodajte origano i šećer, upalite vatru na jako i pustite da se rajčice zapeku. Kada počnu puštati svoju tekućinu, dodajte kapare i masline, pa nastavite peći povremeno miješajući dok ne ispari i drugi dio tekućine te se stvori lijepi gusti umak. Promiješajte umak s toplom tjesteninom, po potrebi dodajte i malo vode od kuhanja pa servirajte jelo toplo s puno bosiljka i s maslinovim uljem.

17. travanj 2024 15:17