StoryEditorOCM
GastroSLATKI RECEPT

Nemojte propustiti sezonu smokava, napravite za pola sata ukusan kolač od ovog voća i to bez glutena

Piše dv
29. srpnja 2022. - 09:00

Sezonu smokava, koja ne traje dugo, treba dobro iskoristiti, a ovaj brzinski kolač svidjet će se svakom ljubitelju tog ljetnog voća, donosi Slobodna Dalmacija.

Sastojci:

2 jaja

1 vanilin šećer

prstohvat soli

180 g čvrstog jogurta

220 g kiselog vrhnja

160 g bezglutenskog brašna

5 g praška za pecivo 300 g svježih smokava 2 žlice meda

Priprema:

U posudi izmiješati jaja, šećer i prstohvat soli. Dodati jogurt i vrhnje pa promiješati.

Nakon toga umiješati suhe sastojke: brašno i prašak za pecivo. Posudu za pečenje lagano premazati maslacem ili uljem pa uliti smjesu. Smokve narezati i ravnomjerno posložiti na vrh smjese. Pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta, piše miss7gastro.

 

20. travanj 2024 18:33