StoryEditorOCM
GastroJEDIMO LAGANO|

Ljetna salata s piletinom, avokadom, rajčicama, krastavcem, kapulom, špinatom i breskvama

Piše dv
6. srpnja 2021. - 12:15

Stiglo nam je ljeto i ljetne vrućine kada nam organizam traži laganiju i osvježavajuću prehranu. Kao što znamo iz iskustva, teška hrana ne ide uz sunčane i vruće dane jer stvara osjećaj težine u želucu, pojačava znojenje, a ponekad može izazvati i dehidraciju. U ljetnom razdoblju je potrebno stoga pripremati obroke koji ne opterećuju organizam, a nije na odmet i da pozitivno utječu na tjelesnu liniju. U jelovnik treba tako uključiti hranu bogatu proteinima, kao i povrće i voće koje će tijelu dati sve potrebne vitamine, a idealna ljetna hrana su salate - jednostavne su za pripremu, prepune vitamina i lako se mogu prilagoditi svakom nepcu. Dovoljno su raznolike da se lako mogu uklopiti u jelovnik, od predjela do deserta, a mogu zamijeniti i glavni obrok, donosi Dobra hrana.

Potrebni sastojci:

1 avokado, 2 rajčice, 1 krastavac, 1 ljubičasti luk, 1 breskva, 50 g listova mladog špinata, 1 žličica Vegeta Maestro bosiljka, 80 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja, 4 žlice limunova soka, sol

Priprema:

Pileće filee prerežite da dobijete odreske, pospite Vegetom Natur za piletinu, pa ih ostavite marinirati oko 30 minuta. Na zagrijanoj nauljenoj tavi (ili grill tavi) popecite meso do zlatne boje.

Kad je pečeno, narežite ga na trakice. Rajčicu, avokado, krastavac i ljubičasti luk narežite. U posudu stavite pripremljeno povrće, preko njega listove mladog špinata, pa na ploške narezanu breskvu i piletinu te bosiljak. Za preljev, maslinovu ulju dodajte limunov sok i sol, promiješajte i prelijte preko salate. Sve lagano promiješajte i poslužite. Umjesto piletine možete upotrijebiti i sir (skutu ili feta sir), predlaže Dobra hrana koja otkriva idealni omjer ulja i octa u salatama te koji začin najbolje ide uz rajčicu.

22. travanj 2024 18:09