StoryEditorOCM
GastroPROLJETNI PUPOLJCI|

Iskoristite svibanj i pripremite marinirane artičoke s tabbouleh salatom!

Piše DH
15. svibnja 2021. - 10:25

Sastojci:

artičoke

kvasina, bijela

voda

češnjak

maslinovo ulje

peršinov list

origano

maslinovo ulje

sol

100 g mlade zelene pšenice ili bulgura

8 cherry rajčica

1 svježi krastavac

2 mlada luka

vezica peršinova lista

1 žlica nasjeckane mente

1 limun

maslinovo ulje

Artičoke očistiti tako da im se uklone vanjske, tvrđe latice, a gornji dio odreže, stabljiku oguliti. Staviti ih u vodu u koju ste dodali limunov sok tako da ne potamne. U loncu zakuhati kvasinu s vodom u omjeru 2:1 pa dodati artičoke i kuhati ih dok ne postanu mekane oko deset minuta. Artičoke izvaditi i ocijediti pa ih začiniti solju, peršinovim listom, origanom, češnjakom i maslinovim uljem. Staviti ih u sterilizirane staklenke i preliti ih maslinovim uljem. Čuvati ih u hladnjaku. Pšenicu staviti u lonac s hladnom vodom i kada zavrije, kuhati oko 15 minuta. Ocijediti je. Na sitno narezati krastavac i rajčicu te mladi luk pa pomiješati s pšenicom. Dodati nasjeckani peršinov list i mentu. Začiniti limunovim sokom i maslinovim uljem. Kada je sezona, dodati i sjemenke nara. Poslužiti salatu s mariniranim artičokama, donosi Dobra hrana.

18. travanj 2024 21:14