StoryEditor
ZagoraPRIJETNJE SMRĆU

‘Sve ću vas dignuti u zrak!‘, vikao je Sinjanin ogorčen zbog kašnjenja isplate socijalne pomoći... Dobio je optužnicu i zabranu približavanja žrtvama

2. lipnja 2021. - 15:14
U brojnim centrima i dalje doživljavaju prijetnjeAnte Cizmić/Ilustracija/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjaka zbog prijetnji djelatnicima i zaštitaru Centra za socijalnu skrb Sinj u ožujku ove godine. Do incidenta je došlo zbog njegovog nezadovoljstva vezano za odluku o pravu na socijalnu pomoć za osobu s kojom živi.

U slučaju iz Sinja je nakon podizanja optužnog akta, nad 51-godišnjakom produljena i mjera opreza te se ne smije približiti žrtvama na manje od 50 metara niti s njima kontaktirati ili ih zanemarivati. Ako se ne bude pridržavao navedene mjere koju je za njega tražilo tužiteljstvo nad njim će se odrediti istražni zatvor.

Optužnica ga tereti da je krajem ožujka u 9.30 sati u prostorijama sinjskom centra, nezadovoljan objašnjenjem službenika koje se odnosilo na pravo za socijalnu pomoć, kazao trojici djelatnika i zaštitaru: “Dignut ću vas sve u zrak!”. Tužiteljstvo za njega traži po šest mjeseci zatvora za svaku od osoba kojoj je prijetio  te izricanje jedinstvene kaznu zatvora od deset mjeseci.

U svojoj obrani 51-godišnjak je negirao počinjenje kaznenog djela te je kazao kako se došao raspitati zašto je kasnila isplata socijalne pomoći za prethodni mjesec za nepokretnu osobu koju poznaje.

- Nisam bio zadovoljan dobivenim odgovorom te sam otišao iz centra, nisam imao namjeru nikome nauditi - kazao je.

Međutim, čuli su ga drugi djelatnici centra koji su svjedočili kako je vikao te da je zalupio vratima ureda njihove kolegice kada je izlazio. Krenuo je niz stepenice, bacio kuvertu na zaštitara i rekao:”Sve ću vas dignuti u zrak!”, kazali su.

Kako 51- godišnjak ima evidentiranu odluku prekršajnog suda u Splitu iz lipnja prošle godine kada je osuđen zbog remećenja javnog reda i mira, tužiteljstvo je procijenilo da je sklon manifestiranju nasilja u javnosti. Stoga su za njega od suda tražili i dobili mjeru opreza zabrane približavanja žrtvama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2021 15:41