StoryEditor
ZagoraPROMJENE

I Miro Bulj krenuo sa smjenama u alkarskom gradu: postavljeni su novi predstavnici Grada Sinja u ‘Čistoći‘ i ‘Vodovodu‘, evo novih imena

Piše PSD
20. lipnja 2021. - 13:28

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj dana 16. lipnja 2021.g. donio je odluke o razrješenju predstavnika Grada Sinja u skupštinama trgovačkih društava Čistoća Cetinske krajine d.o.o. i Vodovod i odvodnje Cetinske krajine d.o.o, piše Ferata

Odlukom gradonačelnika Ante Jurela smijenjen je s dužnosti predstavnika Grada Sinja u ‘Čistoći Cetinske krajine’ te je na tu dužnost imenovan Mislav Cvitković, doktor prirodnih znanosti, polje fizika, poslijedoktorand na Odjelu za fiziku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu u podrčju teorijske biofizike i statističke fizike.

Cvitković predaje niz fundamentalnih kolegija na studijima fizike, a znanstveno se bavi i jezikoslovljem, poviješću i fundamentalnim pitanjima odnosa vjere i znanosti. Uz znanost, aktivistički se bavi popularizacijom znanosti (Festival znanosti – Sinj i dr.) i održivom zaštitom okoliša, posebno voda (problem Termoelektrane Peruća i dr.), a posebna strast mu je čuvanje i njegovanje narodne kulture naroda Cetinske krajine.

Umjesto dosadašnje gradonačelnice Kristine Križanac, na dužnost predstavnika Grada Sinja u Skupštini ‘Vodovoda i odvodnja Cetinske krajine’ imenovan je Mario Župić, diplomirani ekonomist, s radnim iskustvom na vođenju komercijalnih poslova te poslovnog bankarstva.

item - id = 1107144
related id = 0 -> 1127689
related id = 1 -> 1127683
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 10:30