StoryEditor
Zagoramolili i zapjevali

Hod za život po prvi put održan u Imotskom: okupilo se 500-tinjak ljudi, stigli i Splićani, Makarani, Hercegovci...., pratio ih je puhački orkestar Gradske glazbe

29. svibnja 2021. - 15:41
Braco Ćosić

Pod geslom "Za zaštitu svakog ljudskog života" u Imotskom je prvi put održan Hod za život. Više od pet stotina sudionika iz Imotskog, mnogih mjesta Imotske krajine, susjedne Hercegovine, ali i Splita, Sinja, Makarskog primorja prodefiliralo je ulicama Imotskog da bi se svi skupa našli na Trgu Matice Hrvatske u središtu grada.

- Potaknuti dosadašnjim sličnim manifestacijama željeli smo da se i u našem gradu dogodi Hod za život. On je upravo pao uz proslavu Dana državnosti pa smo ga namijenili ne samo onima nerođenima, onima koji se bore za činjenicu da je život čovjeka od njegova začeća do njegove smrti, već i našim braniteljima. Hodali smo, dakle i za naše branitelje, naše stare i nemoćne koji nisu mogli biti s nama, hodali za naše obitelji, hodali za Hrvatsku. Priključili su nam se mnogi volonteri pa sam i ja kao koordinator uz Vesnu Ujević, Suzanu Šimić, Anu Luetić od srca zahvalan svima jer su svi pokazali dostojanstvo i karakter hodajući i moleći se za naše nakane - riječi su Stipe Čelana.

image
Braco Ćosić

Sudionici imotskog Hoda za život krenuli su od Trga dr. Franje Tuđmana te su uz taktove Hrvatskog puhačkog orkestra Gradske glazbe prodefilirali ulicama Imotskog te na glavnom trgu uz molitvu i kraće govore organizatora svi zajedno i zapjevali ''Rajska Djevo Kraljice Hrvata''.

- Svi naši govori su glas onih nerođenih, glas naših trudnica, glas naših starih i usamljenih. Molili smo se i za one koji su zaslužni za slobodu naše Hrvatske i drago nam je da smo sa ovim pokazali da se i naš glas pravde čuje i dalje od našeg Imotskog i Imotske krajine - jedinstven je zaključak sudionika imotskog Hoda za život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2021 16:14