StoryEditor
Zagoraslušajte i uživajte

Čestitka iz Imotskog za Dan Europe: Gradska glazba snimila spot za Odu radosti na najljepšim lokacijama u svom kraju, u Ženevi su oduševljeni

Piše Braco Ćosić
7. svibnja 2020. - 22:31
Braco Ćosić

Veliko priznanje dobio je Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski.

Oni su,naime, 4.svibnja trebali imati veliki koncert u Ženevi u prestižnoj Victoria Hall dvorani u povodu 9.svibnja Dana Europe. Kako Hrvatska još uvijek presjeda Vijećem Europe bila bi to ujedno i svojevrsna hrvatska čestitka Europljanima .

Na žalost zbog pandemije koronavirusa taj koncert je odgođen. No, onda iz Delegacije EU u Ženevi 29. travnja na e-mail adresu imotske glazbe dolazi poruka u kojoj organizator traži da Imoćani snime virtualno Odu radosti službenu himnu Europe iz svojih domova i proslijede snimku u Ženevu, a onda bi je Delegacija EU proslijedila svim svojim članicama kao čestitku.

- Čim smo dobili mail okupio sam glazbare, dobio dozvolu našega gradskog stožera i onda poštujući sva pravila socijalne distance sa orkestrom smo obišli najljepše dijelove Imotskog i Imotske krajine od Modrog i Crvenog jezera, starih skalina, pa sve do predivnih jezera u općini Lokvičići, Prološko blato, jezero Ričice, Imotsko polje.

Zasvirali smo Odu radosti i složili u trominutni video uradak. Muzički producent bio je prof. Ljubomir Glibota, video producent Boško Ćosić i ja kao dirigent i izvršni producent zajedno za HPO Gradskom glazbom sve smo lijepo odradili.

Osim Ode radosti pokazali smo Europi i ljepote Imotskog i Imotske krajine. Poslali smo video uradak u Ženevu i nakon toga dolazi sva salva pohvala iz našega Ministarstva vanjskih poslova, naše misije u Ženevi, do same Delegacije EU.

Oduševljeni su, zovu nas da svakako odradimo koncert u nekom povoljnijem vremenu. Eto,tako će naša glazba na svojevrstan način čestitati Europi njezin dan u subotu 9.svibnja. Usuđujem se reći da pored ovih šest titula prvaka Hrvatske ovo je i najljepši dar glazbi za njezin 150-ti rođendan kojega obilježavamo ovoga ljeta,radosno nam priča kapelnik.prof Ivan Glibota Crni.


Croatian Wind Orchestra Imotski


Performed by:

Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski / Croatian Wind Orchestra Imotski

Name of the piece:

Finale - Ode to joy (themes from Symphony No. 9)

Composer: Ludwig van Beethoven

Arrangement: Ron Cowherd

Music producer: Ljubomir Glibota

Video producer: Boško Ćosić

Conductor and executive producer: Ivan Glibota C

 

#IMOTSKI#IMOTSKI GLAZBARI#DAN EUROPE

Izdvojeno

23. lipanj 2020 01:34