StoryEditorOCM
S mora i krajaNJEZINO LOVIŠTE

Ukrajinka besramno devastirala predivnu pelješku valu, gradila bez dozvole, uništila šumu.... Zaustavila je policija!

Piše M.R.K.
16. srpnja 2024. - 17:15

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston, 51-godišnja ukrajinska državljanka se sumnjiči za niz kaznenih djela: skidanje službenog pečata i znaka; uništavanje staništa; protupravnu gradnju i pustošenje šuma.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena, kao jedina osnivačica i članica pravne osobe čija je djelatnost pružanje smještaja i djelatnost pripreme i usluživanja hrane, u neutvrđenom vremenu, u Lovištu na otoku Pelješcu, uništila šumu površine tri hektara, pogoršala stanište uvršteno u ekološku mrežu značajnu za očuvanje ptica i na parceli izgradila građevine nepoznate namjene izvan građevinskog područja, a unutar zaštićenog obalnog pojasa.

Svjetska elita otkrila oazu, parcele na špici Pelješca prodaju se po zlato! Vile samo niču, Ukrajinka kupila po‘ vale...

image
Luka Gerlanc/Cropix

Također je utvrđeno da je osumnjičena, nakon zatvaranja gradilišta od strane Državnog inspektorata, tijekom svibnja ove godine uklonila tablu oznake zatvorenog gradilišta i nastavila s izvođenjem bespravnih radova.

Živopisno mjesto Lovište na poluotoku Pelješcu pravi građevinski boom doživjelo je upravo nakon puštanja u promet Pelješkog mosta.

Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

image
Ilustracija: Vojko Bašić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 23:49