StoryEditorOCM
S mora i krajaPOVRATAK ŽIVOTA

Ovako se zadržavaju i privlače mladi: Grad Drniš dobio eure od države, malenim sugrađanima osigurana i škola plivanja...

Piše Dalmacija SD
12. srpnja 2024. - 15:51

Ministarstvo demografije i useljeništva objavilo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

Središnji državni ured za demografiju i mlade je u ožujku 2024. godine objavio Pilot projekt javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

Grad Drniš je prijavio svoj projekt edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti, te je ostvario bespovratnu potporu u iznosu od 30.000 eura.

image

Drniš je sve atraktivniji za život mladim obiteljima

Nikša Stipaničev/Cropix

Svrha ovog poziva je financijsko rasterećenje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom te poticanje jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima na području cijele Republike Hrvatske, što pridonosi njihovom cjelokupnom razvoju i obrazovanju, objavili su iz Grada Drniša.

Grad Drniš će organizirati edukativne, kulturne i sportske aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od I. do IV. razreda osnovne škole koje će za djecu kao krajnje korisnike aktivnosti biti besplatne.

Jedna od najvažnijih aktivnosti koja će od ove jeseni biti dostupna drniškim mališanima je škola plivanja, koja će se osigurati u suradnji sa Zajednicom sportova Grada Drniša i plivačkim klubovima iz Šibenika.

Grad Drniš, kojemu je na čelu agilni gradonačelnik Josip Begonja, aktivnim mjerama demografske politike radi na zadržavanju i privlačenju mladih obitelji na život u gradu, pa je tako nedavno raspisao i javni natječaj radi prodaje građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Drniša za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji.

image

Drniški gradonačelnik Josip Begonja

Nikša Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 12:47