StoryEditorOCM

Norveški meteoinstitut predviđa značajan pad temperature u Dalmaciji. U Zagori će trebati i dobra jakna...

Piše DALMACIJA SD
24. rujna 2024. - 13:56

DHMZ navodi da će u srijedu biti promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a ponajprije na Jadranu i uz njega moguće i izraženijim pljuskovima s grmljavinom.

image

D H M Z

Poslijepodne, osobito u zapadnijim predjelima dulja sunčana razdoblja. Vjetar mjestimice umjeren južni i jugozapadni, na moru i jugo, navečer u jačanju. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 15, na Jadranu između 16 i 21, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

A evo i što kaže norveški meteo-institut. Po njima će sljedećih dana biti miks kiše i sunca, a onda bi početkom novog tjedna trebalo biti sunčano, ali i hladno. Naime, u Zagori će najniže temperature biti svega oko 3 - 4 stupnja, a najviše dnevne oko 14 - 18 stupnjeva. 

ZAGORA:

image

YR NO

OBALA I OTOCI: 

image

YR NO

A evi i prognoze DHMZ-a: 

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

Nestabilno

"Idućih dana na kopnu promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, a kiša je izglednija u južnim predjelima unutrašnjosti, još u srijedu i drugdje. Od četvrtka na kopnu jača južina, pa će temperatura zraka ponegdje osjetno porasti.

I na Jadranu nestabilno, od četvrtka uz sve jače jugo. Još u srijedu će pljuskova praćenih grmljavinom biti duž cijele obale, a zatim će se pojavljivati uglavnom na sjevernom Jadranu", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 15:09