StoryEditorOCM
S mora i krajaTRAGIČNI ČETVRTAK

Najcrniji dan na cestama srednje Dalmacije: u samo 12 sati poginulo pet osoba, još devet ozlijeđenih, bore se za život!

Piše Gordan Zubčić
17. svibnja 2024. - 12:12
U Brnazama su život izgubila četvorica ilegalnih migranata iz Irana, a prevozio ih je poljski državljaninTom Dubravec/Cropix

Iza svih građana, pa i predstavnika medija, jedan je od najcrnjih dana na cestama srednje Dalmacije.

Zasigurno najtragičniji od početka ove godine, ali i znatno dublje u povijest. U tri prometne nesreće koje su se dogodile u razmaku manjem od 12 sati, živote je izgubilo pet osoba, a još ih je devet zadobilo ozljede, pri čemu većina one teške.

Naravno, najteža nesreća dogodila se jučer ujutro u Brnazama kod Sinja gdje su u zabijanju Audija poljskiih registracijskih oznaka u betonski zid uz križanje državnih cesta prema Splitu i Trilju poginula četvorica muškaraca, redom ilegalnih migranata iz Irana.

Svjedok užasa u Brnazama: ‘Bio sam u ratu, ali ovo mi je naježilo dlake na rukama. Krv i smrt na sve strane...‘

Još petorica su s većinom teškim ozljedama prevezena na liječenje u Klinički bolnički centar u Splitu, među njima i 14-godišnjak koji se bori za život.

Oko 16.25 sati na dionici županijske ceste Otok – Grab, u mjestu Udovičići na sinjskom području, dogodila se prometna nesreća, izlijetanje vozila izvan kolnika.

image

Mladi vozač izgubio je život u slijetanju vozila s Jadranske magistrale kod Baške Vode

Ivo Ravlić/Cropix

Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđena su dvojica mladića, braća od 21 i 19 godina, od kojih je 21-godišnjak teško ozlijeđen i život mu je u opasnosti. Braća su prevezena u Klinički bolnički centar u Splitu.

Opet strava na sinjskom području, teško ozlijeđena dvojica braće, jedan životno ugrožen, vozilo je gotovo prepolovljeno

Na OHBP KBC-a Split stariji brat je podvrgnut operativnom zahvatu na području abdomena. Njegov brat (19) zadobio je ozljede u vidu nagnječenja i razderotina, doznaje se iz KBC-a Split.

Prema neslužbenim informacijama s terena njihovo vozilo je u nesreći gotovo prepolovljeno.

Oko 16.40 sati, u Baškoj Vodi, u izlijetanju automobila s kolnika Jadranske magistrale poginuo je mladić, a dvije osobe su prevezene na pružanje liječničke pomoći.

Stradali su 57-godišnjak i 54-godišnjak, pri čemu stariji muškarac ima ozljede glave i u životnoj je opasnosti. Nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju KBC-a Split. Drugi pacijent zadobio je lakše ozljede u vidu ogrebotina.

Jeza u Baškoj Vodi, vozilo u zavoju probilo ogradu, mladić poginuo; pogledajte fotografije s lica mjesta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 21:23