StoryEditorOCM
S mora i krajaSTIŽE ZIMA

Država pomaže potrebitim Drnišanima koji se griju na drva, evo koliko novca mogu dobiti i kako doći do njega

Piše Dalmacija SD
19. rujna 2024. - 15:58

Grad Drniš uputio je javni poziv korisnicima zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva u 2024. godini. Sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi dio troškova stanovanja koji se odnosi na troškove ogrjeva korisnika zajamčene minimalne naknade, samac odnosno kućanstvo, koji se griju na drva osigurava se iz sredstava državnog proračuna.

Sukladno Odluci Vlade o kriterijima i mjerilima za financiranje troškova stanovanja te iznosu sredstava za pojedinu jedinicu lokalne samouprave za 2024. godinu mjerilo za financiranje troškova stanovanja koji se odnose na troškove ogrjeva korisnika koji se griju na drva je iznos od 160 eura po korisniku zajamčene minimalne naknade.

image
Tom Dubravec/Cropix

Slijedom prethodno navedenom pozivaju se korisnici kojima je rješenjem Hrvatskoga zavoda za socijalni rad – Područni ured Drniš, utvrđeno pravo na zajamčenu minimalnu naknadu a koji se griju na drva, da do 11. listopada 2024. godine podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć za podmirenje troškova ogrjeva u 2024. godini, koji se može preuzeti na službenim stranicama Grada Drniša www.drnishr ili u zgradi gradske uprave Grada Drniša, Trg kralja Tomislava 1, 22 320 Drniš, svakim radnim danom u vremenu od 08:00 do 13:00 sati.

image

Drniški gradonačelnik Josip Begonja

Paun Paunović/Cropix

Uz zahtjev obvezno priložiti:

- Presliku Rješenje o ostvarenju prava na zajamčenu minimalnu naknadu Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područni ured Drniš

- Izjavu korisnika da se grije na drva

- Presliku broja tekućeg, žiro ili zaštićenog računa (za zaštićeni račun obvezno priložiti potvrdu/obavijest FINA - e iz 2024. godine).

Popunjeni zahtjev sa pripadajućom dokumentacijom predaje se u zgradi gradske uprave Grada Drniša, Trg kralja Tomislava 1, 22.320 Drniš, svakim radnim danom u vremenu od 08:00 do 13:00 sati.

Javni poziv bit će otvoren do 11. listopada 2024. godine odnosno do iskorištenja iznosa utvrđenog Odlukom Vlade RH.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj 022 88 88 35 ili na e-mail financije@drnis.hr. Javni poziv i tekst Izjave bit će objavljeni na oglasnoj ploči Grada Drniša, službenoj stranici Grada Drniša www.drnis.hr i Radio postaji Drniš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 15:59