StoryEditorOCM
Dalmacija'Grozno iskustvo'

Putnica koja je svjedočila turbulentnom slijetanju aviona u splitsku zračnu luku: Odrasli muškarci su se grčili oko mene. Talijani su nešto vikali!

20. studenog 2019. - 18:23

Područje Kaštela zahvatilo je u nedjelju popodne grmljavinsko nevrijeme zbog čega dva zrakoplova iz Zagreba nisu mogla sletjeti na zračnu luku u Resniku.

Jedan je trebao sletjeti u 15:50, a drugi u 16:14, no produžili su prema jugu.

Jedan je zrakoplov zatim sletio u Dubrovnik, a drugi je prvo produžio prema jugu, a zatim se neko vrijeme okretao iznad Brača i Hvara, no ponovno se uputio prema splitskoj zračnoj luci, kako bi pokušao sletjeti.

Naposlijetku je sletio, a jedna od putnica iz tog aviona ispričala je za Jutarnji list kako je izgledalo 45 minuta kruženja u avionu oko Splita u velikoj oluji.

"Još u polasku je let kasnio, ali kad smo uzletjeli sve je bilo normalno. Kad smo došli pred Split počela je avantura. Taman je oluja bila nad aerodromom. Nismo bili u samoj oluji, ali nas je jako treslo i to je trajalo na mahove više od pola sata... Pa osjećaj propadanja, kao da se vozimo u vlaku smrti. Bilo je strašno! Baš nikome oko mene nije bilo svejedno. Odrasli muškarci su se grčili oko mene. Talijani su nešto vikali", ispričala je.

Nakon kaosa i pretrpljenog straha, zrakoplov je uspio sletjeti, a pilot je dobio glasan aplauz.

"Grozno iskustvo. Mislili smo da ćemo se srušiti", kaže. Uz cijelu torturu i kašnjenje na idući let, izgubili su joj i prtljagu.

"Procedura za refundaciju troškova traje pola godine i bezbroj mailova koje moram poslati. Od sad na poslovna putovanja nosim samo ručnu prtljagu", zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:24