StoryEditor
Otocizaljubljenici u škoj

‘Upoznajte našu Milnu, ona je spojila Brač i Washington‘: Sonja i Marko iz SAD-a nisu dvojili oko imena prinove. Djevojčica ima pravo na šest putovnica

Piše Ivica Radić
16. travnja 2021. - 21:21
Milna s ocem Markom Ilićem koji je porijeklom iz BiH i mamom Sonjom Davidović, rođenom Beograđankom Privatni Album

Bračni par Marko Ilić (45) i Sonja Davidović (41) odlučili su svojem prvom djetetu, djevojčici koja je rođena upravo na Uskrs, dodijeliti ime Milna, i to iz ljubavi i poštovanja prema tom bračkom mjestu.

Supruzi žive u Sjedinjenim Američkim Državama, u tamošnjoj prijestolnici Washingtonu, pri čemu je majka Sonja zaposlena u Međunarodnom monetarnom fondu, dok otac Marko vodi privatni biznis. Ilić je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a njegova Sonja je iz Beograda. Kako su nam potvrdili ponosni roditelji, djevojčica Milna nosit će i očevo i majčino prezime.

Marko Ilić je veliki zaljubljenik u Milnu jer u najveće mjesto na zapadnom dijelu srednjodalmatinskog škoja dolazi već petnaestak godina. Tu ljubav prenio je i na svoju suprugu s kojom je u braku četiri godine.

Ipak, priznat će kako je ideja da svojem djetetu daju ime Milna inicirala njegova životna partnerica, što je on sa zadovoljstvom prihvatio. Putem mobilne veze stigli smo do Washingtona, a roditelji su bili iznenađeni našim interesom za tim njihovim činom.

- Kada smo moj Marko i ja razgovarali kako dati ime ženskom djetetu, spomenula sam imena Mila i Mia, ali ta imena mom suprugu nisu "sjela". Međutim, kada sam predložila ime Milna - odmah je prihvatio. Za to ime smo se usuglasili i dogovorili i prije nego je naša djevojčica začeta - pojasnila je mama Sonja uz napomenu kako je u Milni sa svojim suprugom prvi put boravila prije tri godine.

- Bilo mi je super. Ljudi su bili jako ljubazni, hrana odlična, bila sam puna lijepih dojmova. Osjetila sam da je to jedno čarobno mjesto, pa je sve skupa mene i mog supruga inspiriralo da naše prvo dijete, našu kćerku, nazovemo - Milna. Ime je originalno i vezano je uz naše lijepe uspomene. Dobili smo podršku i od naših roditelja i od naših američkih prijatelja - prisnažila je Sonja koja je prije odlaska u američku metropolu zbog poslovnih angažmana živjela u Njemačkoj i Kini zbog čega se može pohvaliti da govori osam svjetskih jezika.

Marko Ilić će priznati kako se u Milnu zaljubio odmah, na prvi pogled, prilikom prvog dolaska, a došao je na preporuku svojeg prijatelja, poznatog bračkog ronioca i speleologa Petronija Tasića i članova Hrvatske gorske službe spašavanja.

Milnin otac veliki je ljubitelj ronjenja. Godišnje zna više puta boraviti na Braču, odmarati se i skupljati snagu i okrepu za nove radne zadatke.

- Milna možda nema najljepše plaže u Hrvatskoj, ali zato ima najbolje ljude. Vjerujte mi, vidio sam dosta svijeta, ali nigdje nisam sreo ljepše mjesto i tako dobre ljude kao u Milni - kazao je Ilić koji je i lani na škoju sa svojom trudnom suprugom boravio sve do kraja studenoga. Osim posla i odmaranja, pomagali su prijateljima i u branju maslina.

image
Novorođena 'svjetska curica' imat će pravo na čak šest državljanstava 
Privatni Album

Zanimljivo je spomenuti kako djevojčica Milna, gledajući s očeve i majčine strane, ima pravo koristiti čak šest putovnica. Potencijalna je američka, njemačka, hrvatska, srbijanska, bosansko-hercegovačka i austrijska državljanka.

Roditelji Marko i Sonja najavili su dolazak na Brač sa svojom kćerkicom Milnom i tijekom nadolazećeg ljeta. Kao i do sada, odsjest će kod svojih prijatelja.

Milna, središnje mjesto na zapadnoj strani otoka, slovi za najljepšu i najzaštićeniju bračku luku i nautičko središte. Još su je Mlečani nazvali Valle di mille navi, odnosno uvalom tisuću brodova, ponajprije zbog povoljnog položaja i zaštićenosti od glavnih jadranskih vjetrova koji su, kako onda, tako i danas, pričinjavali probleme pomorcima.

U Turističkoj zajednici Milna već su najavili kako jedva čekaju ovoljetni susret s dragim gostima i njihovom kćerkicom koja je ponijela ime tog mjesta. Rijetko se, naime, događa da netko da ime svojem djetetu iz ljubavi prema jednom mjestu i njegovim ljudima.

Uz čestitke, uručit će im i prigodne poklone, a djevojčici će poželjeti dobro zdravlje, bezbrižno djetinjstvo i dug život.

image
U Turističkoj zajednici već pripremaju poklone za posebnu gošću 
TZ Milna
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2021 23:08