StoryEditor
OtociDruga strana

Studenac tvrdi da nisu otpustili 16 radnika na Braču: Raskinuli smo ugovore s njih sedam, ali isplatit ćemo im uskrsnice i posebne bonuse

30. ožujka 2020. - 12:38
IlustracijaJoško Šupić/HANZA MEDIA

Iz Uprave Studenca demantirali su kako je taj lanac od početka pandemije koronavirusa otpustio 16 djelatnica zaposlenih u njihovim trgovinama na otoku Braču, a zbog čega su preko vikenda reagirali i čelni ljudi sedam otočkih općina.

- Istina je da nisu ponuđeni novi ugovori o radu za sedam zaposlenih u Studenac trgovinama na otoku Braču, gdje ukupno zapošljavamo 148 radnika, a koji prema prethodno dogovorenim uvjetima s djelatnicima regularno ističu 31. ožujka 2020 - odgovorili su na naš upit iz Studenca.

Osim toga, ističu da stalno zapošljavaju 3.238 djelatnika u 533 trgovine duž jadranske obale i na otocima, ali i da su kao dio hrvatskog gospodarstva pogođeni posljedicama koronavirusa.

- Naš prioritet je osigurati radna mjesta za sve naše zaposlenike, a posebno za one s kojima imamo potpisane ugovore o radu na neodređeno vrijeme. Također, htjeli bismo istaknuti da nismo neosjetljivi na specifičnu situaciju s kojom se susreću zaposlenici čiji ugovori ističu 31. ožujka 2020. Zato smo donijeli odluku da ćemo im isplatiti uskrsnice, kao i posebne bonuse za rad u izvanrednim okolnostima, koje ćemo isplatiti i svim ostalim zaposlenicima koji rade u trgovinama i na skladištu, o čemu je već ranije donesena odluka Uprave - još su dodali, a trgovcima koji od 1. travnja prestaje angažman poručili kako će njihove eventualne aplikacije na radna mjesta koja će biti otvorena ukoliko dođe do promjene situacije imati prioritet.

Time su i odgovorili zahtjevu gradonačelnika i načelnika da se svi radnici vrata na prijašnja mjesta, što su naveli u svom zahtjevu.

Iz Studenca, pak, nisu odgovorili na naš upit hoće li biti novih raskida ugovora u danima i tjednima koji dolaze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 00:29