StoryEditor
Otociobjavljen natječaj

Stari Grad će udrugama u zdravstvu dati 32.000 kuna, zbog pandemije koronavirusa iznos ove godine smanjen za 20 posto

29. listopada 2020. - 10:49
U lokalnom proračunu je iznos za udruge u sektoru zdravstva 'skresan' za 20 posto Srećko Delić

Starogrojski gradonačelnik Antonio Škarpa objavio je javni natječaj za financiranje projekata udruga u zdravstvu s područja Staroga Grada za ovu godinu.

S obzirom na situaciju prouzrokovanu pandemijom koronavirusa, Grad je smanjio je ukupan iznos namijenjen financiranju projekata udruga za 20 posto, tako da je u proračunu za tu namjenu raspoloživo 32 tisuća kuna.

Prijavljeni programi trebaju se odnositi na zaštitu i promicanje zdravlja, poticanje razvijanja zdravih stilova života, unaprjeđenje zdravlja i provođenje preventivnih aktivnosti ili rano otkrivanje bolesti i pomoć oboljelima.

Inače, u kriterijima za dodjelu redstava navodi se da se na nadmetanje mogu javiti sve udruge sa sjedištem na području Staroga Grada čiji su ciljevi i djelatnost usmjereni prema zadovoljavanju javnih potreba stanovnika u području zdravstva, a kojima temeljna svrha nije stjecanje dobiti i čije aktivnosti gradski Jedinstveni upravni odjel ne ocijeni kao gospodarsku djelatnost u području zdravstva, što je podrobnije definirano u uputama za prijavitelje.

Također je navedeno da svaka udruga može prijaviti i ugovoriti najviše jedan program/projekt u okviru natječaja na razdoblje provedbe do 31. prosinca, a rok za podnošenje prijedloga završava 14. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 04:33