StoryEditor
OtociMJERE OSTAJU

Na Braču drugi dan zaredom nema novozaraženih, 28 testiranih negativno na koronavirus

15. svibnja 2020. - 15:50

Na Braču drugi dan zaredom nema novozaraženih koronavirusom, što znači da je epidemiološka situacija sve povoljnija. Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od 28 analiziranih uzoraka svi su negativno pa je broj inficiran ostao na 40 osoba. Polovica oboljelih su iz Nerežišča koja su postala epicentar bračke zaraze.

Ipak, ništa se ne želi prepustiti slučaju ili samozadovoljstvu, a to potvrđuje i podatak da je u petak uzeto 47 novih briseva, a još se očekuju rezultati za 16 uzetih „starih“ uzoraka . Istodobno se 170 osobe nalaze u samoizolaciji i svi se nalaze pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja dok njihovo kretanje nadzire policija.

"Ovo su lijepe i ohrabrujuće vijesti, ali opreza nikada dosta. Rezultati govore u prilog da smo sve ono što je trebalo napravili pa rezultati nisu izostali“- pojasnio je glavni brački epidemiolog dr Nađan Šerić uz napomenu kako još uvijek ima dosta osoba u samoizolaciji te da se o popuštanju mjera za sada uopće ne razmišlja.

"Težak period je iza nas i idemo prema boljim i ljepšim vremenima“- poručila je supetarska gradonačelnica Ivana Marković te pozvala sve da oboljelim osobama i njihovim obiteljima pruže podršku.

“ Ti ljudi, kazala je gradonačelnica Marković, naši su sugrađani, naši otočani koji su se ponašali odgovorno i javili se na testiranje kako bi sačuvali sve nas i zaustavili daljnje širenja virus na otoku.“

Krizni stožer otoka Brača je objavio kako je na poseban žiro računu s osnova donacija pristiglo preko sto tisuća kuna namijenjenih nabavci zaštitne opreme, higijenskih i ostalih potrepština za potrebe borbe protiv virusa. Među darovateljima ima i stranaca.

item - id = 1021307
related id = 0 -> 1130031
related id = 1 -> 1129991
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 21:39