StoryEditor
Otocisvi u izolaciji

Koronavirus na Hvaru: mjesto Svirče postalo novo žarište, zaražena i profesorica srednje škole u Jelsi

21. listopada 2020. - 18:36
Ilustracija/Tom Dubravec/Cropix

Mjesto Svirče na području Općine Jelsa ovih dana postalo je svojevrsno epidemiloško žarište. Naime, jedna domaća osoba tamo je došla s kopna zaražena koronavirusom, a budući da je istodobno članica pjevačkog zbora nadalje se zarazio veći broj osoba. Slijedom toga sve su zaraženi, pa i njihovi kontakti, u izolaciji i pod nadzorom epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije – Ispostave Hvar (Jelsa).

- Istina je, za sada u spomenutom mjestu imamo deset zaraženih osoba i situacija nije baš zadovoljavajuća, osobito što je jedna profesorica Srednje škole Hvar – Izdvojene lokacije Jelsa također članica toga zbora i zaražena virusom. Od predstavnika Stožera civilne zaštite doznajemo da je ona tijekom boravka u školi bila u kontaktu s tri razreda, pa su stoga profesorica i još 31 učenik također u izolaciji i pod nadzorom epidemiološke službe – kazao je Nikša Peronja, načelnik Općine Jelsa.

Tome je dodao da je suradnja svih koji rade na prevenciji i zbrinjavanju oboljelih na visokoj razini. Uprava škole će preostalim srednjoškolcima i njihovim nastavnicima naložiti da do daljnjega obvezno nose zaštitne maske cijelo vrijeme boravka u obrazovnoj ustanovi, jer kako načelnik naglašava nije im baš opcija da se nastava održava on-line, nego da učenici svakodnevno pohađaju nastavu u svojoj školi.

Isto tako je uputio apel svim građanima da budu odgovorni i da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, pa i preporuka Stožera civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. veljača 2021 10:49