StoryEditor
Otocivirus na otoku

Još jedan slučaj zaraze na Hvaru: od koronavirusa obolio i kuhar Doma za starije i nemoćne osobe u Starome Gradu!

8. svibnja 2020. - 10:24
Mirko Crnčević

Koliko su građani na oprezu zorno prikazuje najnoviji slučaj zaraze koronavirusom kuhara u Domu za starije i nemoćne osobe u Starome Gradu na otoku Hvaru. Vijest se munjevito proširila našim najstarijim gradom, a potom i raznim portalima, već prije nego što je službeno potvrđena od strane nadležnih Stožera. Naravno u toj situaciji zatražili smo izjavu Antonija Škarpe, gradonačelnika Grada Staroga Grada.

Nažalost, informacija je točna, ali je dobra okolonost da je spomenuta osoba nakon dvotjednog odmora tek trebala stupiti na posao i nije bila u kontaktu sa štićenicima Doma. To znači da zaposlenici rade u dvije smjene, a u predmetnom slučaju postupa epidemiološka služba Ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ u Jelsi. Oboljeli je bio asimptomatičan, dakle, da ne radi u Domu vjerojatno se bolest ne bi nikad ni otkrila, no sada je on, kao i svi koji su s njim kontaktirali u izolaciji – kazao je Škarpa.

Makar se od epidemiološke službe, pa i voditelja Doma za starije i nemoćne osobe, ne mogu dobiti detaljnije informacije doznajemo da je riječ o mlađem Starograđaninu i da nije poznato na koji način došlo do oboljenja. Ipak, u tijeku je ponavljanje testa da bi se sa sigurnošću potvrdio nalaz.

Inače, to je treća osoba koja je na otoku Hvaru oboljela od korone, druge dvije su se ranije vratile s privremenog rada iz Austrije i sada već izliječene. Dom u Starome Gradu, na svu sreću, do sada je bio jedan od tri objekta koji djeluju u okviru Doma za starije i nemoćne u Splitu (ravnatelj Ivan Škaričić), a u kojem nije bilo prodora virusa. U ustanovi je smješteno 70 štićenika o kojima brine gotovo oko 40 zaposlenika, međutim, barem za sada nema razloga za zabrinutost u smislu njihovog oboljevanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. studeni 2020 20:20