StoryEditor
Otocikriza na otoku

Apel bračkih načelnika nije urodio plodom: ‘Studenac‘ otpustio 16 djelatnica!

Piše Ivica Radić, PSD
29. ožujka 2020. - 09:45
Joško Šupić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Čelnici sedam bračkih općina: Bola, Milne, Pučišća, Postira, Nerežišća, Selaca i Sutivana zajedno s gradonačelnicom Supetra Ivanom Marković uputili su javni apel trgovačkoj tvrtki „Studenac“ da prestane s opuštanjem radnica u svojim trgovinama na Braču te da one koje su otpustili ponovno vrate na posao.

Prema neslužbenim podacima, 16 trgovkinja je na Braču ostalo u posljednje vrijeme bez posla.

Također, stoji u otvorenom pismu, "molimo Vas da kao poslodavac, a prvenstveno kao čovjek, preispitate sve mogućnosti kako bi se djelatnici vratili na posao, odnosno kako ne biste i dalje otpuštali".

„Veoma je bitno da napomenemo; mještani otoka Brača godinama koriste usluge Vaših trgovina te neizravno ulažu u razvoj Vaših trgovina. Većina trgovina se nalazi u centrima mjesta, te Vam mi, kao nadležne institucije izlazimo u susret da Vaša dostava nesmetano prolazi preko javnih (pješačkih) površina.

Sada, u najtežem vremenu koje smo svi pa i Brač doživio u ranijoj povijesti, sada kada je stupila na snagu zabrana napuštanja mjesta stanovanja, Vi ukidate radna mjesta, smanjujete broj djelatnika koji profesionalno odrađuju svoj posao, ljudima koji svakog dana riskiraju svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji, koji ionako ne znaju što im sutra donosi, oduzeli ste im sada jedinu egzistenciju – plaću, hranu, režije….“ stoji nadalje u javnom apelu.

„Neki djelatnici se financijski možda i mogu osloniti na svoju obitelj, ali nekima je to jedini izvor financija, te ih se sada stavlja u klopku iz koje, zbog sadašnje situacije nemaju gdje pobjeći.

Nemojte zaboraviti da smo mala zajednica i da sve počinje od malog čovjeka. Pokažite svoju veličinu sada kada je potrebno, a ne poslije kada za to više neće imati smisla“, navodi se na završetku javnog apela osmero čelnika bračkih jedinica lokalne samouprave upućenog trgovačkoj lancu „Studenac“.

Poslali smo upit Upravi tvrtke, čekamo odgovor...

Inače, po podacima sa službene web stranice, Studenac na Braču ima ukupno 23 prodavaonice, i to u svim većim mjestima osim Ložišća, Bobovišća, Pražnica i Sumartina. Samo u Supetru su tri prodavaonice.

#BRAČ#STUDENAC

Izdvojeno

06. srpanj 2020 16:12