StoryEditor
ObalaApsolutna većina

U Metkoviću nema drugog kruga: Dalibor Milan i HDZ trijumfirali, s osvojenih preko 5 tisuća glasova do nogu potukli Most, evo kakvo je stanje u Opuzenu

Piše Stanislav Soldo
16. svibnja 2021. - 23:46
Dalibor Milan i njegov zamjenik Robert Doko

Dalibor Milan i HDZ trijumfirali su u Metkoviću. S osvojenih preko pet tisuća glasova potukao je Most do nogu osiguravši još jedan četverogodišnji mandat.

HDZ se u Gradskom vijeću bori za deseti mandat čime osigurava apsolutnu većinu, a i pitanje gradonačelnika je riješeno u prvom krugu.

– Hvala svima koji su mi ukazali povjerenje. Bez mojih sugrađanki i sugrađana ne bih mogao ostvariti ovu pobjedu. Nastavljamo iskreno i odgovorno – poručio je gradonačelnik okupljenim članovima i simpatizerima stranke.

Dalibor Milan u kampanji niti jednom riječju nije spomenuo Most, Petrova, Grmoju ili svog protukandidata Nikicu Hajvaza, dok mostovci njega nišu štedjeli. Dapače, vodili su iznimno agresivnu negativističku kampanju prema Daliboru Milanu, njegovim projektima i aktivnostima u proteklom četverogodišnjem mandatu. Po društvenim mrežama se otvoreno širila mržnju prema Hercegovcima, isticalo se da Metkovci žive u strahu i da će im Most ponovno donijeti slobodu koju su izgubili prije četiri godine. U fokusu Mostovaca bile su sve rupe na gradskim ulicama, stupovi javne rasvjete i nakrivljeni prometni znakovi, za što su optuživali gradsku vlast.

No, on im nije odgovarao. U svojim javnim istupima govorio je o vitalnim projektima za sve stanovnike grada, od kanalizacije i odvodnje, preko poslovne zone i smanjenja cijene dječjeg vrtića, pa do prometne infrastrukture.

Mostova agresivna kampanja nije urodila plodom. Sustavno kritiziranje i prozivanje donijelo im je sasvim suprotan efekt od očekivanog.

Davno su prošla vremena kada je samo stranačka pripadnost garantirala pobjedu na izborima. Sada se više glasa za ljude, njihove programe i projekte, a manje za stranke, barem je tako na lokalnim izborima, a što se potvrdilo i ovaj put na ovim lokalnim izborima u Metkoviću.

Božo Petrov nije bio u stožeru Mosta u Metkoviću. Nije bilo ni Nikole Grmoje. Prvi je išao u Dubrovnik, a drugi u Zagreb.

Kad se budu zbrajali rezultati i dijelile "packe" za izborni neuspjeh Grmoja ni za što neće biti kriv jer faktički nije ni sudjelovao u ovim lokalnim izborima. Njegova izborna baza nije dolina Neretve već Sisačko-moslovačka županija čiji je bio kandidat na ljetošnjim parlamentarnim izborima.

Bez obzira hoće li Božo Petrov proći u II. krug za dubrovačko-neretvanskog župana, ostat će zapamćen kao netko tko je pokušao postati župan dubrovačko-neretvanski, nakon visokih državnih funkcija, potpredsjednika Vlade, predsjednika Sabora i potpredsjednika Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2021 05:11