StoryEditor
Obalasam na listi

U kaštelanskom HDZ-u ništa novo, jedini kandidat Ivan Udovičić dobio potvrdu za novi mandat. Nikad manja izlaznost na izborima

25. studenog 2020. - 23:34
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

U HDZ-u ništa novo ni nakon 30 godina demokracije i novog sustava glasanja – jedan čovjek, jedan glas!

Na listi za unutarstranačke izbore tako je većina kandidata, poglavito za predsjednika ogranka, bila usamljena – tek jedna kandidatura, pa su članovi samo trebali izići i zaokružiti ponuđenu opciju.

No očito im to baš i nije bilo po volji, jer u Kaštelima, od respektabilne brojke od 2069 vlasnika "plave" HDZ-ove iskaznice, u nedjelju ih je na biralištu bilo tek – 410!

I od toga 14 nevažećih listića...

No zato je ostalih 396 birača spremno zaokružilo jedinog kandidata za predsjednika Gradske organizacije Kaštela, čovjeka koji tu funkciju ima puno desetljeće, a u dva mandata je bio i gradonačelnik Kaštela – Ivana Udovičića.

image
Branimir Matijaca
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA

– Naša stranka je odavno prepoznata u Kaštelima po kontinuiranom radu, rješavanju lokalnih problema, što su sve podržali i građani, te naravno naši članovi. I na predstojećim lokalnim izborima ponudit ćemo najbolje kandidate, sve u novom nastojanju rada za dobrobit Kaštelana – ističe Udovičić, novi stari predsjednik HDZ-a Kaštela.

Što se pak tiče potpredsjednika, i njih je na glasačkom listiću bilo samo potrebnih troje pa su HDZ-ovci u gradu podno Kozjaka potvrdili aktualnog poteštata Denisa Ivanovića s 372 glasa, Sandru Zokić s 231 te Branimira Matijacu s 209 glasova. Ujedno je izabrano i 17 kandidata Gradskog odbora, kao i izaslanici za Skupštinu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Uz napomenu – ovi redovni unutarstranački izbori su posljednji u ovom ritmu budući da su HDZ-ovci u izmjenama Statuta stranke odlučili kako će čelnike općinskih, gradskih i županijskih ogranaka ubuduće birati nakon lokalnih izbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. veljača 2021 10:11