StoryEditorOCM
ObalaADIO, GOSPARU BRANKO

Preminuo ugledni dalmatinski SDP-ovac, bio je dugogodišnji pročelnik i direktor: ‘Od njega se moglo učiti o mudrosti‘

Piše DV
24. listopada 2023. - 12:25

U Dubrovniku je u 73. godini preminuo Branko Negodić, čovjek bogatog javnog i političkog opusa koji je dugi niz godina obnašao brojne odgovorne dužnosti u lokalnoj upravi i tvrtkama.

Od svojeg dugogodišnjeg uglednog člana oprostili su se i iz SDP-ove Gradske organizacije:

- Teško se pomiriti s odlaskom naših dragih, vrijednih i dobrih kolega i drugova. Branko je dugi niz godina obnašao niz odgovornih funkcija u javnom i političkom životu Dubrovnika.

Obnašao je razne funkcije u Županiji i Gradu. Bio je pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i Upravnog odjela za turizam, more i poduzetništvo, predsjednik Uprave "Vodovoda", predsjednik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije, čelnik županijskog Foruma Seniora SDP-a i član naše Gradske organizacije.

U svojim istupima, nastupima, radu, uvijek je bio prvenstveno čovjek, veliki čovjek iza kojeg je ostao trag. Od njega se moglo učiti o mudrosti, staloženosti i iskrenosti s kojom je komunicirao.

I u najtežim trenucima je znao naći mjeru, mjeru za svakog člana i svakog s kim je bio u kontaktu. Bio je pravi socijaldemokrat sa svim odlikama kojima težimo, kroz marljivost, poštenje i brigu za malog čovjeka kakav je bio i sam. I sve njegove funkcije nisu utjecale na njega, ostao je isti.

Ostaju nam uspomene na sve lijepo i dobro što smo proživjeli skupa, i temelji koje je stvorio, a koje moramo čuvati. Do nekog drugog susreta tamo među zvijezdama, mirno spavaj prijatelju naš. Zbogom, dragi Branko.

image

Branko Negodić bio je i čelnik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije

Milo Kovač
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 13:51