StoryEditorOCM
ObalaDA SE RASPLAČEŠ

Nesretni Daya iz Indije je došao raditi u Kaštela za 3000 kuna, pa ostao bez njih! Supruga i četvero djece ovise o njemu, gazda mu duguje više od 12 tisuća kuna. Nema za povratak, od gladi ga spašava dobrotvor Ivanišević

31. srpnja 2021. - 10:24
Nije ga, veli, bilo briga za sebe, ali zadnja tri mjeseca njegova se obitelj u Indiji zadužila kako bi se mogla prehraniti. To ga mori, taj rastući dug. On im nije imao od čega poslati ni kune, ni rupijaNikola Vilić/Cropix

Tragom navoda da je indijskog državljanina ugostitelj iz Kaštela spasio od ropstva, nahranio ga, dao mu pristojan smještaj i čak mu donirao neki novac da pošalje svojoj obitelji koja ovisi o njegovim prihodima, zaputili smo se u potragu.

Raspitujući se, ušli smo čovjeku u trag te uvidjeli da stvar nije bila baš tako dramatična – nije riječ o prisilnom oduzimanju slobode i izrabljivanju, što bi odgovaralo definiciji ropstva.

No, višemjesečni rad bez plaće nije daleko od toga, pogotovo u svjetlu činjenice da je riječ o osobi koja se nalazi gotovo 6000 kilometara daleko od svojeg doma, ni u snovima ne može namaknuti novac za avionsku kartu, k tomu i loše barata engleskim, a hrvatski, naravno, ne zna, osim nekoliko psovki koje su ga naučili na baušteli.

Na početku super...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 20:13