StoryEditor
Obalaodgovorno ponašanje

Makarska se ‘upisala‘ na popis gradova s oboljelim od koronavirusa: riječ je o djelatniku javne tvrtke koji je u samoizolaciji već tjedan dana

Piše PSD.
1. travnja 2020. - 17:13

Makarska je novi grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji se „upisao“ na listu onih koji imaju registrirani slučaj oboljele osobe od koronavirusa. Nakon Brela, ovo je drugi slučaj na Makarskoj rivijeri, a kako doznajemo iz pouzdanih izvora, riječ je o jednom djelatniku komunalne gradske tvrtke.

Inače, spomenuta se osoba čim je osjetila prve simptome zaraze povukla u samoizolaciju gdje je već provela tjedan dana. Uz to je obavijestio i poslodavca pa su u samoizolaciju otišli i svi njegovi kontakti, te se pristupilo dezinfekciji službenih prostorija, ali i tvrtki u kojima se kretao.

Prema informacija iz stožera civilne zaštite Makarske osoba se dobro osjeća, ima blagu kliničku sliku i očekuje se brz i dobar oporavak.

Makaranima je i ovim putem poslana poruka da ozbiljno shvate mjere prevencije, koliko je god moguće da ostanu u svojim kućama i da ako već moraju izaći, da poštuju socijalnu distancu, da ne odlaze u Dom zdravlja na prve pojave simptoma nego da obavijeste svog liječnika koji će im dati detaljne upute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. srpanj 2021 09:33