StoryEditor
Obalasretan kraj

Kod Dubrovnika pronađen 16-godišnjak koji je s brodicom nestao na moru: isplovio u srijedu popodne, potraga je trajala sve do jutros

22. srpnja 2021. - 14:02
Malinska, 310719. Plaza i lucica kod Mul bara na kojoj se dogodila nesreca u kojoj je gliser usmrtio 20-godisnju Austrijanku Verenu Heinz. Ronioci-vatrogasci, pomorska policija i lucki kapetan u organiziranoj potrazi za dokazima nesrece.Srdjan Vrancic/Cropix

Pronađen je 16-godišnjak koji je u srijedu popodne s brodicom isplovio iz dubrovačke Gradske luke, a kako se nije vratio do mraka, za njim je pokrenuta potraga koja je jutros uspješno okončana, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik tragali su za muškom osobom rođenom 2005. godine od sinoć u 21.40 sati nakon što je s brodicom Pasara plave boje, bez kabine dužine pet metara, isplovio iz Gradske luke između 17.30 i 18.00 sati.   

Budući da se nije vratio do mraka, roditelji su obavijestili Lučku kapetaniju koja je odmah uputila brod i krenula s traganjem od otočića Grebeni do rta Pač. Upućeno je i policijsko plovilo za prolaz vanjskom stranom Lopuda i Koločepa.

Tijekom noći počinje, a pred zoru i pojačava sjeveroistočni vjetar, pa je jutros uspostavljen sektor od Cavtata do hridi Grebeni prema granici u smjeru jugozapada.

Angažirane su i dvije vatrogasne brodice, jedna policijska i brod MUP-a. 

Zatražen je i pojačani nadzor radarima i kamerama s tri okolne postaje te je angažirano i nekoliko osoba sa svojim brodicama, a od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zatraženo je i djelovanje sukladno situaciji ugrožene sigurnosti na moru.

Jutros u 8.40 sati zaprimljena je obavijest da je nestala osoba pronađena.
 

item - id = 1114493
related id = 0 -> 1127546
related id = 1 -> 1127648
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 11:00