StoryEditorOCM
ObalaSPREMNI ZA OBJEKTive

Grad platio 2800 eura obuku pročelnika i zamjenika, evo kako će se nositi s - novinarima i neugodnim pitanjima

27. svibnja 2023. - 00:36

Pročelnici upravnih odjela Grada Makarske, njihovi zamjenici i voditelji projekata sudjelovali su u obuci o javnom i medijskom nastupu, odnosno prošli su trening za javne i televizijske nastupe.

Za dvodnevnu obuku koja se održavala u Makarskoj, Grad je isplatio 2884 eura dvama obrtima iz Zagreba, i to 1135 eura obrtu za usluge “Storyline”, a obrtu za usluge “Jaka jeka” 1749 eura.

Pročelnike upravnih odjela Grada i njihove zamjenike educirale su Ivana Alfier i Anita Tripalo iz dvaju obrta, tako da su sada spremni za javne i medijske nastupe. Anita Tripalo iz “Jake jeke” je fonetičarka, trenerica govornih vještina, savjetnica za pripremu govora, medijski nastup te umjetničku izvedbu pa je djelatnike Grada, među ostalim, obučila o pripremi uoči govornog nastupa, postavljanju glasa, izgovora i interpretacije.

Kreativna produkcija

Ivana Alfier, vlasnica obrta “Storyline” koji se bavi kreativnom produkcijom sadržaja i pripremom za javne nastupe, televizijska je novinarka, medijska trenerica, savjetnica za javni nastup i prezentacije te kreativna producentica.

image
Shutterstock

Pročelnike gradskih odjela Alfier je obučavala medijskom treningu pred kamerama pa su tako usvojili praktična znanja neophodna u komunikaciji s novinarima te nastupu u medijima, a znat će samostalno organizirati medijski nastup i vješto upravljati komunikacijskim ponašanjem u kriznim i nepredvidivim situacijama.

Polaznici su naučili uspješno fokusirati poruke i premostiti neugodna pitanja te govoriti uvjerljivo i bez treme, dajući dojam sigurnosti i stručnosti, a podučeni su o tome kako i što govoriti, kako sjediti ili stajati pred kamerom, gdje gledati i kamo s rukama te su prošli faze komunikacije s novinarima, od prvog telefonskog poziva do emitirane ili objavljene izjave.

Kako nam je kazala medijska trenerica Alfier, njezin “Storyline” je obrt za usluge koji se, među ostalim, bavi i medijskim treninzima.

– Za potrebe gradske uprave Makarske, a s ciljem bolje komunikacije s TV novinarima, održana je početna edukacija nastupa pred kamerom za šest osoba iz upravnih odjela Grada Makarske – kazala je Alfier.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 05:38