StoryEditorOCM
Dalmacijafuradan na lovištima

Nesretni lovac: Bobi je pojeo otrov koji odmah ubija. Beštije su mi dosad otrovali deset pasa!

8. veljače 2017. - 23:12
Zeljko_Vukovic_pored_svog_psa

Lovcu Željku Vukoviću (34) iz Prapatnica pokraj Vrgorca netko je otrovao istarskoga goniča Bobija. Kaže kako mu je ovo već deseti takav slučaj. Apelira, stoga, na nadležne službe i lovačka društva da se konačno stane na kraj bacanju otrova po lovištima.

– Pse sam pustio tu malo oko kuće, našli su trag od lisice i počeli je goniti, prešli su iz Oraha u Matokit. Nakon određenog vremena jedan pas se vratio kući, a tog drugog psa pronašli smo otrovana nedaleko od kuće. Po simptomima bih rekao da je pojeo otrov furadan, koji odmah ubija.

Ja ne mogu reći tko je to bacio jer ne znam, no očito je to netko tko ne misli dobro ni ljudima ni životinjama. Međutim, krajnje je vrijeme da se nešto poduzme u vezi s bacanjem furadana po lovištima – kaže Vuković.

Naglašava kako za lovca nema teže stvari nego kad izgubi psa, pa ističe kako jedan dio čovjeka umre s njim.

– Ma skoro svake godine jedan pas mi ugine od otrova. Beštije su mi dosad otrovali deset pasa. Nije to lako gledati, duša te boli kad vidiš koliko muke i truda treba za odgojiti pravog lovačkog psa.

Osim toga, ovdje se radi i o materijalnoj šteti. Štene istarskoga goniča platio sam 250 eura, a da mi je netko prije nekoliko dana za njega ponudio 1000 eura, ne bih ga prodao – zaključio je Vuković.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:11