StoryEditorOCM
Dalmacijanemoguća misija

Naša novinarka dala je sve od sebe da ispuni obećanje dano čitateljima, ali plaću mladog HDZ-ovog uhljeba nemoguće je doznati: evo kako je danima 'vozaju' gradonačelnik Makarske i njegova suradnica za informiranje

Piše Andrea Topić / Makarska kronika
1. veljače 2019. - 17:55
kotarac00

tam-pam-pa-ram-param-pam. Tam-pam-pa-ram-param-pam. Oj Zagoro lijepa li si, Heceg-Bosno zlatna ti si Tan-nanan-nana-na. Ta. Tan-nanana-nana-nan. Dalmacijo, sva od zlata i bisera, eee-e-o-eee.

Kojom li melodijom zvoni mobitel Jure Brkana kojeg smo prošli tjedan čak deset puta zvali kroz dva dana, dakle dnevno pet puta, jer se sve preko toga smatra uznemiravanjem i podliježe nekoj prekršajnoj kazni?

Kojom li melodijom zvoni, pitamo se, dok razmišljamo, što je to da ga tjera da nam preklapa slušalicu? Da nam udara “seenove”? Bezobrazne “seenove”? I na privatnom Facebook profilu, i na stranici oksimoronskog naziva “Jure Brkan - gradonačelnik Makarske”, i na svim ostalim aplikacijama kojih se sjetite? Zašto se, Jure Brkan, boji podići slušalicu?

Mladi HDZ-ovac iz Dalmacije priznao kako je 'uhljebljen' na visoku poziciju: Desetak godina sam član stranke, bio sam i predsjednik mladeži, a sada sam direktor gradske tvrtke. Što je tu čudno?!

Dragi čitatelji, prije nego krenemo, ako i krenemo, tražiti odgovore na ova pitanja, najprije vam dugujemo duboku ispriku. Dakle, u prošlom broju “Kronike”, na dnu četvrte stranice, svečano smo vam, preko novina, a potom i preko portala 'Slobodne' (!) obećali, da ćemo donijeti odgovor na pitanje kolika je plaća novopečenog direktora Stambenog, Ivana Kotarca, a za koju je on rekao da je to “poslovna tajna”.

Taj podatak vam, kako vidite, ne donosimo. I nismo iznenađeni što smo vas prevarili. Zato smo se, u tom našem prošlotjednom obećanju odmah i ogradili. Rekli smo da ćemo vam taj podatak dati “ako nam Grad Makarska odgovori”.

Oni su, naravno, dali sve od sebe da to izbjegnu. I Jure Brkan, također.

Možemo vam sad, zato, priznati da smo držali figu iza leđa. Jesmo. Jer smo upoznati s činjenicom da nam viša stručna suradnica za informiranje Ivana Pleić na novinarske upite odgovora što je kasnije moguće. Praktički, uvijek zadnji dan i uz to lamentira da Zakon propisuje rok od “15, a ne 14 dana”.

Mladi HDZ-ovac koji je priznao kako je 'uhljebljen' demantirao ruganje na Facebooku pa izvrijeđao našu novinarku: Ne pravi se pametna. Ja san završijo fakultet...

Dajte, molim vas. Koliko bi vama, dragi čitatelji, koji niste završili puste novinarske fakultete i koji niste na plaći i radnom vremenu od osam sati u Gradu Makarskoj, trebalo da natipkate pet, šest brojki? I pritisnete “pošalji”?

Ako Ivana Pleić ima osmosatno radno vrijeme, onda je u danu taj odgovor mogla poslati jedno... pa sad, napamet, osam puta 24, to je 192 minute, ajde nećemo pretjerivati, kazat ćemo da joj je trebalo pola sata, znači mogla ga je natipkati... ispada... kaže kalkulator... 12 puta. U jednom danu.

Da je Jure Brkan, koji nam je ovdje bio važniji od Ivane Pleić, htio odgovoriti na poziv, a trebali smo samo da nam kaže zašto je baš mladog Kotaraca procijenio kao idealnu osobu za direktora Stambenog, potrošio bi, realno, tri minute. Tri minute. Osmosatno radno vrijeme!

Svi bruje o tome kako se nedavno uhljebljeni HDZ-ovac našao na meti zafrkanata: poslušajte kako su ga izvozali oko prodaje maslinovog ulja

To je posao koji je, da je htio, u danu mogao obaviti 64 puta. Hoćemo li u idućem broju donijeti ove odgovore? Hoće li Grad Makarska iijednom novinaru u Hrvatskoj odgovoriti na njihove upite? Ili će plaćati kazne za netrasparentnost? Na upite o temi koja je postala od nacionalne važnosti?

Svi su o Kotaracu rekli što misle. Svi, osim Grada Makarske. Oni se srame. Boje. Oni kukavički ne dižu slušalicu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:43