StoryEditorOCM
Dalmacijaakademsko oživljavanje otoka

Međunarodni sveučilišni centar VERN i u Visu

Piše PSD.
16. rujna 2011. - 00:17

Svečanim potpisivanjem ugovora o suradnji između Veleučilišta VERN i Grada Visa ispred obnovljene zgrade budućeg kampusa, inače zgrade nekadašnje osnovne škole izgrađene daleke 1901. godine, počela je realizacija projekta osnivanja Međunarodnoga sveučilišnog centra VERN u Visu.

Ugovor su, u nazočnosti dožupana Viska Haladića, komiške gradonačelnice Tonke Ivčević, te brojnih uzvanika i građana potpisali predsjednik Upravnog vijeća VERN-a Branko Štefanović i gradonačelnk Visa Ivo Radica.

Osnivanje MSC VERN-Vis dio je VERN-ova projekta “Otočna inicijativa”, koji je usmjeren na revitalizaciju hrvatskih otoka i dobra je smjernica kako se otoci mogu oživjeti i akademskim, a ne samo turističkim sadržajima - naglasio je Branko Štefanović.

Centar je zamišljen kao mjesto gdje će se susretati studenti i akademski stručnjaci iz cijelog svijeta, a zahvaljujući svojoj izoliranosti, prirodnim ljepotama i bogatoj kulturno-povijesnoj baštini, okruženje na otoku Visu jedinstveno je za nesmetani akademski rad i razvoj ostalih izvannastavnih aktivnosti.

Štefanović nam je rekao da će Međunarodni sveučilišni centar VERN u Visu početi s radom krajem siječnja 2012. godine, a u međuvremenu će se u Visu (za mjesec dana) za građane održati Dan otvorenih vrata veleučilišta VERN.

tekst i slika: B. Mitraković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:09