L’AP

Prirodnim kozmetičkim proizvodima L’ aventure en Primitivance glumica Marija Tadić predstavlja novi imidž Dalmacije. Oduševljeni smo njenim serumom

Piše Tihana Marović
Foto Mare Milin
30. rujna 2021. - 23:50

Glumica Marija Tadić krajem 2017. započela je svoju L’AP (L’ aventure en Primitivance) kozmetičku avanturu, zbog čega joj je gluma privremeno pala u drugi plan. Čini se kako nije pogriješila jer je, sudeći prema komentarima, kreirala proizvode koji ne zaostaju za svjetskim trendovima.

Pomogla joj je svakako pobjeda na natječaju "Pokreni nešto svoje" ACT Grupe i tvrtke Philip Morris Zagreb, 2017. godine zahvaljujući kojoj je dobila mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva. Na samom početku razgovora s Marijom zanimalo nas je kako je nastao "L’ aventure en Primitivance".

- Moj brand nastao je kao spoj naslijeđa, umjetnosti i tehnologije s ciljem da predstavi svijetu novi imidž Dalmacije. U proizvodnji koristim isključivo 100 posto prirodne i lokalne sastojke dalmatinskog podneblja, a posebnu pažnju posvećujem stvaranju mirisa koji evociraju iskustva toplih dalmatinskih jutara.

image
Marijin brand nastao je kao spoj naslijeđa, umjetnosti i tehnologije s ciljem da predstavi svijetu novi imidž Dalmacije
Mare Milin

Zvuči sjajno! Kome je namijenjena L’AP kozmetika?

- Namjenjena je meni, a drago mi je čuti da odgovara i drugima hahaha.. Šalu na stranu, ja sam imala izrazito osjetljivu, netolerantnu kožu čemu nikako nisu pogodovala jaka kazališna i filmska šminka i s vremenom sam razvila dosta selektivan, ali i skeptičan odnos prema tome što se nalazi na tržištu.

Trebalo mi je pojednostavljena, a dovoljno efikasna rutina. Na taj je način stvoren i serum za lice Belle de Jour. Taj lagan i visoko-aktivan proizvod stvoren je kako bi čak i najosjetljivijoj koži pomogao vratiti otpornost i podatnost, dok istovremeno korigira nepravilnosti, pigmentaciju i sitne bore. Koristi se kao jednostavnija, a dostatna zamjena svakodnevnoj njezi lica.

Koja je prednost prirodne kozmetike?

- Koža je naš najveći organ i ono što stavljamo na nju putem krvotoka ulazi u naš organizam. Prema tome mislim da ono što ne bi pojeli, ne bismo trebali stavljati ni na kožu. Brizi o zdravlju organizma treba pristupiti holistički.

Evo, za one koji baš žele znati više visokovrijedna, hladno prešana biljna ulja čuvaju hidrolipidni sloj kože te tako pomažu održati prirodnu vlažnost kože, a zbog sličnosti sa sebumom, koža ih s lakoćom ugrađuje u svoju strukturu. Esencijalna ulja smilja i lavande regeneriraju kožu, ublažavaju postojeće bore i usporavaju nastanak novih.

Ekstrakt lista masline ima 12 puta jače antioksidativno djelovanje od vitamina C. Esencijalno ulje jasmina obogaćuje sinergiju biljnih i esencijalnih ulja djelujući svojim mirisom na um kao antidepresiv, pobjeđuje stres i pobuđuje dobro raspoloženje. To su sve samo neki od sastojaka koji se nalaze u mom serumu.

image
Marijina kozmetika je prirodna, hidratantna mješavina botaničkih destilata koji njeguju kožu, biljnih ekstrakata i prirodnih ovlaživača namjenjenih dubinskoj hidrataciji 
Mare Milin

Kakva je vaša veza s Dalmacijom?

- Dalmacija me oduvijek inspirirala jer sam uz nju vezana nasljeđem ali i zbog toga što smatram da da ležimo na biljnom blagu te sam baš zbog toga odlučila razvijati formulacije koje sadrže isključivo sastojke koji uspijevaju u dalmatinskom podneblju.

Sve je krenulo lepršavo, iz neke ljetne dokolice, a onda sam u svojoj nemogućnosti da bilo čemu pristupim površno u jednom trenutku istražujući došla do kraja interneta, angažirala čitav tim sastavljen od farmaceuta, aromaterapeuta i tehnologa i postavila letvicu toliko visoko da sam nakraju morala pauzirati s glumom jer nisam bila niti svjesna odgovornosti koje sam u tom trenutku preuzela. Ali zapravo me sve još davno vodilo tu gdje sam sad jer od malena imam izraženu fascinaciju mirisima i sjećam se da sam sakupljala buketiće smilja još u osamdesetima kad su me uvjeravali da je to najobičniji korov.

image
- Agava mi je zaista fascinantna. Svojom ljepotom me inspirirala da serum nazovem Belle de Jour
Mare Milin

Vaši serumi su jako popularni, no najavili ste nešto novo, o čemu je riječ?

- Uvijek pripremam nešto novo a ono što sam najavila kao novo je već dostupno na web shopu. https://primitivance.com/product/belle-de-jour-facial-mist/

Radi se o prirodnoj, hidratantnoj, mješavini botaničkih destilata koji njeguju kožu, biljnih ekstrakata i prirodnih ovlaživača namjenjenih dubinskoj hidrataciji i omekšavanju kože.

Formulacija je prepuna antioksidansa, minerala i fitonutrijenata koji energiziraju umornu kožu. Koristi se ujutro i navečer nakon čišćenja i prije nanošenja seruma za lice Belle de Jour. Od botaničkih sastojaka tu su cvijet nerolija, lovor, smokva i agava koja je još relativno nova u upotrebi u kozmetičke svrhe a zaista je revolucionarna jer sadrži matične stanice koje su se još donedavo koristile iz životinjskog svijeta.

Agava mi je zaista fascinantna, mogla bi čitav intervju dati samo o agavi pa bolje da se tu i zaustavim. Agava me svojom ljepotom i inspirirala da serum nazovem Belle de Jour.

Kako izgleda tvoja beauty rutina? Što koristiš ujutro, što navečer?

- Moja rutina za mnoge bi vjerojatno djelovala strahovito dosadno. Nisam baš sklona kupovini i jedva sam dočekala da napravim svoje proizvode da nemoram gledat šta se nudi po dućanima ili pretraživati po internetu. I sad koristim to što imam: serum i mist, a dobro bi mi došao i SPF da se na sljedećoj fotografiji za Slobodnu Dalmaciju uslikam bez šešira na glavi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:31