BRAČKI PROIZVOD

Kako bi osigurala najbolje svojem djetetu, Supetranka Danira Glavinić osnovala je sjajan brend ‘Dada&Rocco‘. Sada oduševljava majke diljem Hrvatske

Piše Matea Roglić
Foto Privatna arhiva
8. svibnja 2021. - 13:33

Bračanka Danira Glavinić, supruga i majka, osnivačica je brenda "Dada&Rocco", proizvoda za kvalitetan dječji san. Posao je, kaže, toliko uspješan jer je krenuo iz potrebe jedne majke da svojem djetetu pruži najsigurniju zaštitu. Tako je počela ova predivna petogodišnja avantura kojom su oduševljene majke iz cijele regije. Porazgovarali smo s ovom poduzetnom Supetrankom o poslu, počecima i proizvodima, naravno!

– Sve je počelo jer sam htjela svojem djetetu pružiti najsigurniju zaštitu za krevetić, ali dostupni proizvodi nisu to pružali. Kako zaštita koju sam ja zamislila u svojoj glavi tada nije postojala, krenula sam u njezinu realizaciju.

Obratila sam se mami, koja je i sama vrlo poduzetna, pa je prve prototipove navlaka sistemom pokušaja i pogrešaka sama skrojila i sašila. Kad sam vidjela koliko nam te navlake pomažu i olakšavaju prijeko potreban san, odlučila sam da želim taj spas ponuditi i drugim roditeljima.

image
Danira Glavinić, supruga i majka, osnivačica je brenda "Dada&Rocco", proizvoda za kvalitetan dječji san
Privatna arhiva

Zašto su zaštitne navlake Dada&Rocco posebne? 

– Zaštitne navlake su, kako volimo navesti, najsigurnija zaštita za nemirne mališane. Sretni smo jer je to naš vlastiti izum, za koji posjedujemo i patent pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.

Posebne su po tome što ih mališani ne mogu skidati, pružaju pravilan protok zraka, vidljivost na bebu u svakom trenutku te zaštitu od udaraca. Omogućuju bolje snove bebama, a tako i roditeljima.

Koji su najtraženiji proizvodi?

– Kako je naš biznis rastao, tako je i potražnja za nekim drugim proizvodima bila sve veća. Konstantno osluškujemo naše klijente i u suradnji s njima stvaramo nove proizvode. Danas u našoj ponudi imamo više od 30 kvalitetnih proizvoda.

Na neke smo iznimno ponosni jer su, kao i zaštitne navlake, proizišli iz naše radionice. Uz njih, najprodavaniji su Baby nest (gnijezdo za bebe), jastuk Uško, dekica 3u1, pletenica za krevetić, mazilica Uško, dekice Minky…

image
- Puno radimo na kvaliteti proizvoda i proizvodnje, na što ukazuje i činjenica da smo vlasnici međunarodnog certifikata za kvalitetu u proizvodnji ISO 9001:2015 - kaže Danira
Privatna arhiva

A koliko imate radnika?

– Imamo ukupno 13 radnika. Iz dana u dan rastemo te vjerujem da će se taj broj vrlo brzo i povećati.

Kakve materijale koristite?

– Radimo samo s najboljim tkaninama koje ne sadrže štetne tvari. Svjesni smo činjenice da naši roditelji za svoje mališane žele samo najbolje te se trudimo to im i ponuditi.

Puno radimo na kvaliteti proizvoda i proizvodnje, na što ukazuje i činjenica da smo vlasnici međunarodnog certifikata za kvalitetu u proizvodnji ISO 9001:2015. Jedan od najdražih certifikata nam je certifikat Hrvatske kvalitete, koji imaju mnogi naši proizvodi.

Ima li potražnje i izvan Hrvatske?

– Možemo se pohvaliti da smo jedan od vodećih baby brendova na našim prostorima, ali prisutni smo i diljem svijeta, što direktnom prodajom preko naše web-stranice, što kroz lanac distributera. Posebno nas veseli povezanost s našim klijentima.

Mi smo kao jedna velika sretna zajednica. Zajedno dijelimo mnogo lijepih i sretnih trenutaka, a to je naša najveća nagrada.

image
Među najprodavanijim proizvodima su Baby nest (gnijezdo za bebe), jastuk Uško, dekica 3u1, pletenica za krevetić, mazilica Uško, dekice Minky…
Privatna arhiva

Što za vas znači priznanje "Pokreni nešto svoje"?

– "Pokreni nešto svoje" projekt je koji nam daje veliku šansu za napredovanje. Zahvalni smo što su ljudi iz Phillip Morrisa i Act Grupe prepoznali naš rad i dodijelili nam ovo priznanje.

Novčana nagrada pomoći će nam da kupimo stroj za punjenje, koji će nam ubrzati pojedine dijelove proizvodnje i do 70 posto, ali i olakšati rad zaposlenicama koje sada rade na tome.

Međutim, posebno me veseli, i na tome smo najviše zahvalni, to što ćemo Act Grupu imati kao mentore koji će nam pomoći u daljnjem razvoju poslovnih procesa. Upravo zbog toga vjerujem da naše kupce čeka još puno lijepih trenutaka uz brend Dada&Rocco.

Voliš ovakve teme? Svaki dan donosimo nove! I sve su na našem portalu https://slobodnadalmacija.hr/budi-slobodna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:33