StoryEditorOCM
Auto-motopropale ambicije

Ne cvjetaju im baš ruže, jedan od velikih kineskih proizvođača gasi svoju europsku centralu u Njemačkoj

Piše R. R.
31. svibnja 2024. - 22:07

Prema pisanju njemačkog Manager Magazina, proizvođač iz Kine Great Wall Motors odustaje od Europe. Kineski koncern zatvara svoje urede i prekida svoje planove širenja na druge europske zemlje. Srećom, ne napušta postojeće kupce i ostaje na postojećim tržištima.

Koji je ključni razlog ove odluke? Pogađate – slaba i spora prodaja. Prije godinu dana Great Wall Motors je prodao 316.018 automobila izvan Kine, ali u Europi samo 6.300 primjeraka. Zbog “velikog uspjeha” Kinezi su odlučili zatvoriti svoj ured u Münchenu, stotinjak zaposlenika bit će otpušteno krajem kolovoza.

Zatvaranje njemačkog ureda znači da će se upravljanje poslovanjem GWM-a sada odvijati izravno iz glavnog sjedišta u Kini. To je važno za vozače iz Njemačke, Velike Britanije, Irske i Švedske, gdje kompanija prodaje svoje proizvode. Prije samo tri mjeseca su planovi bili ambiciozni i dalekosežni. GWM je želio osvojiti najbogatija tržišta u Europi. Sad nema više ambicioznih planova, ekspanzija je propala i vrijeme je za priznanje poraza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 02:08