StoryEditorOCM
Auto-motona tragu koncepta

Fiat pokazao kako će izgledati Grande Panda: globalni model dolazi u električnoj i hibridnoj verziji

Piše Robert Radica
23. lipnja 2024. - 10:08

Fiat je jedan od najdugovječnijih proizvođača automobila, globalna marka koja ima više od stoljeća povijesti i koja ove godine slavi 125. obljetnicu postojanja. Povodom ove važne obljetnice, Fiat predstavlja novu Grande Pandu, koji je najavljen konceptnim modelom FIAT Concept City Car u veljači ove godine, i svojim kupcima diljem svijeta nudi novi globalni model, savršen za obitelji i za suvremeni urbani kontekst. Riječ je o novoj, četvrtoj generaciji modela Panda.

Fiat Grande Panda prvi je model nove globalne ponude temeljen na multi-energetskoj platformi. S ovim novim modelom počinje prijelaz marke Fiat s lokalne proizvodnje na globalnu ponudu razvijenu iz zajedničke platforme. Novi Fiat Grande Panda će prvo stići u Europu, Bliski istok i Afriku, a bit će dostupna u električnoj i hibridnoj verziji. Nagađa se da će ulazni model s hibridnim motorom stajati od 15.500 eura, a najskuplji će biti potpuno električni model od 25.000 eura.

image
Fiat

Grande Panda, prvi model nove obitelji, pratit će lansiranje novog vozila svake godine do 2027. Nova serija modela dizajnirana je kako bi osvojila ceste diljem svijeta i upotpunila ponudu marke. Inovativni projekt marke sastoji se od stvaranja vozila na istoj globalnoj multienergetskoj Smart Car Platformi, dostupnoj u svim regijama svijeta, a koja omogućuje marki stvaranje različitih vozila koja odgovaraju na jednako različite potrebe svojih kupaca.

Dizajniran u Italiji u Torinu Style Centre, Fiat Grande Panda izdvaja se od ostalih automobila B-segmenta svojom jedinstvenom kompaktnošću, s duljinom od samo 3,99 m - manje od prosjeka segmenta od 4,06 m - i karakteriziran jednostavnim linijama i dobro organiziran kapacitet zahvaljujući svom kompaktnom volumenu. Novi model može primiti do pet osoba i savršen je za današnji obiteljski život i urbanu mobilnost. Volumen se čini robusnim i strukturiranim, dajući snagu u svojoj originalnosti, dok je dinamičan i prodoran dizajn karoserije generiran vrlo zategnutim linijama profila. Projekt Grande Panda zamišljen je kako bi omogućio brendu da se projicira u budućnost kroz inovativno i inteligentno korištenje prostora, cool osobnost i elemente koji iznenađuju.

image
Fiat

Vanjski izgled novog Fiat Grande Panda odlikuje se posebnom kombinacijom strukturiranih linija i mekih, ali odlučnih površina, koje ističu robusne lukove kotača. Nadalje, ‘talijanskost‘ novog Fiat Grande Panda ističe se kroz kultni i ironični talijanski dizajn, sinonim za ljepotu. Kompakt će biti dostupan sa svijetlim bojama karoserije, poput žute. Polazeći od sadašnjosti, novi Fiat Grande Panda želi oblikovati budućnost kroz svoj novi i poseban stilski jezik. Fiat ima za cilj pružiti kupcima diljem svijeta jedinstveni automobil koji izražava sve vrijednosti marke kroz nepogrešiv dizajn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 10:10