StoryEditorOCM
Auto-motorukavica izazova

Alfa Romeo ‘udara‘ na Porsche: pripremaju novi model koji bi mogao biti najveći SUV u gami

Piše R. R.
16. lipnja 2024. - 13:30

Šef Alfa Romea Jean-Philippe Imparato, nagovijestio je da bi njihov sljedeći novi model mogao biti vodeći SUV u gami, koji će se nalaziti iznad Stelvia. Još neimenovani model bi mogao stići na tržište 2027. godine, s ciljem da se natječe s modelima kao što su Porsche Cayenne, BMW iX i Mercedes EQE SUV. Na tragu svojih ranijih komentara iz prošle godine, Imparato je otkrio da će konačna odluka za peti model u liniji Alfa Romea biti donesena prije kraja ove godine.

Ipak, generalni direktor Alfe Romeo je priznao da bi više volio veći SUV u odnosu na alternativnu opciju kompaktnog hatchbacka koji bi oživio duh ugašenog modela Giulietta.

- Pitanje je trebamo li ići prema većem modelu? Za mene je odgovor - da. Moramo krenuti prema višem segmentu. Imamo sve – platformu, motore, softver. Možemo pomaknuti granicu do maksimuma i već imam neke skice dizajna koje su vrlo dobre.... Ako sam premium, a nisam u E-segmentu, što onda uopće radim? - kazao je Imparato.

Kako prenosi Autocar, odobrenje za veći SUV zavisi od napretka elektrifikacije u Sjevernoj Americi, potencijala azijskog tržišta i volumena prodaje konkurentskih ponuda u Europi. Takav model bi bio klasificiran kao veliki, E-segment, u Europi i kao premium ponuda srednje veličine u Sjevernoj Americi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 13:32